Heves indulatokat vált ki egy hazai kávéház által felajánlott ingyen tea az átfagyott rászorulóknak

Heves indulatokat váltott ki egy érdi kávéház humanitárius akciója, melyben az átfagyott rászorulókon kívánnak segíteni.

Szombaton jelent meg a Szieszta Café hivatalos Facebook oldalán az a filantróp felhívás, amelyben arra hívták fel az emberek figyelmét, hogy a nagy hidegre való tekintettel, ha valakinek nincsen elegendő fűtés otthonában, úton van vagy átfázott, szívesen betérhet a kávézóba megmelegedni, egy ingyenes forró teát elfogyasztani.

“A rendkívüli hidegre való tekintettel a mai naptól csütörtökig, azaz január 7-től 12-ig a Szieszta Café (Érd, Bajcsy-Zs. út 104.) ajtaja nyitva áll a nem fogyasztási szándékkal érkezők előtt is. Bárki betérhet 16 és 23 óra között, akinek az otthonában nincs kielégítő fűtési lehetősége, vagy úton van és szeretne átmelegedni, egy forró teával is megkínáljuk. Elég, ha annyit mond: Csak átmelegedni jöttem! Kérlek osszátok meg, hogy eljusson azokhoz, akiknek szüksége lehet ilyen jellegű segítségre!” – áll a kávézó Facebook bejegyzésében.

A bejegyzés több mint 11 ezer lájkot, közel 28 ezer megosztást és 900 kommentet generált. A bejegyzés kommentelői két nagy táborra szakadtak, míg egyesek szerint a kávézó tulajdonosa jelesre vizsgázott emberségből és tiszteletüket fejezik ki iránta, addig a másik tábor negatív kommentekkel reagál, azzal vádolva a kávézót, hogy hátsó szándék által vezérelt marketing fogást látnak benne, ezáltal akarva növeli a nyereséget, és hogy a segítség csak egy jó marketing fogás, hiszen a Facebook hirdetés nem jut el a hajléktalanokhoz és az igazán rászorulókhoz.

Kedves Vendégeim!

A rendkívüli hidegre való tekintettel a mai naptól csütörtökig, azaz január 7-től 12-ig a Szieszta…

Közzétette: Szieszta Café – 2017. január 7.

Van, aki még arra is vállalkozik, hogy betér fogyasztó vendégként, de duplán fizet, hogy segítse a jószándékú mozgalmat.

“Reméljük hogy a megosztásokat minél több utcán fagyoskodó hajléktalan fogja látni a facebook üzenőfalát görgetve az okostelefonján akár mobilnet akár wifi által a netre csatlakozva.Viszont tényleg jeles… marketingből!” – méltatlankodik az egyik hozzászóló, de van aki azon méltatlankodik, hogy ki tér majd be a hajléktalanok gyűrűjébe teázgatni.

Ti mit gondoltok, emberség és tiszta szándék vezérli az üzletvezetőt, vagy csupán egy marketing fogás az egész. Írd meg nekünk kommentben, hogy te melyik mellett voksolsz?

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.

Facebook hozzászólások:

7 thoughts on “Heves indulatokat vált ki egy hazai kávéház által felajánlott ingyen tea az átfagyott rászorulóknak

 1. JENEINÉ ERZSÉBET

  NAGYON TISZTELETRE MÉLTÓ, HOGY MÉG VANNAK ILYEN EMBEREK MINT ÖNÖK .KÖSZÖNÖM A RÁSZORULÓK NEVÉBEN , ÉS AKI NEM ÉRT ÖNÖKKEL EGYET NAGYON SAJNÁLATOS DOLOG. BÁRCSAK VENNÉNEK AZ ORSZÁGBAN , TÖBBEN PÉLDÁT ÖNÖKRŐL, ÉS AZ EMBERI KEZDEMÉNYZÉSRŐL.

  Válasz
 2. Virágh László

  Nagyon szomorú, s jellemző korunkra, hogy akadnak olyanok, akik ilyen rosszhiszeműen ítélik meg a segítő szándékot! Én hiszek a tiszta, önzetlen, emberi indítékban!

  Válasz
 3. Manyus

  Minden budapesti, nagyvárosi és vidéki kávézók is megtehetnék! Egy bögre teától nem mennének csődbe!
  Lehet, hogy jövőre,vagy bármikor nekik lesz szükségük rá!
  A jószándék visszaszáll!

  Válasz
 4. Edit

  Aki marketing fogásnak tekinti az magát minősíti mert az ő tetteit az érdek
  vezérli az értékrendjébe az önzetlenség nem fér bele.Az a filozófiája,minél rosszab másnak neki annál jobb.Az vitathatatlan,hogy az utcán fagyoskodó hajléktalan nem olvassa az itt posztolt felajánlást de sokan akik olvassák azokon keresztül
  terjed a híre ennek az igenis nemes gesztusnak.

  Válasz
 5. Hiel Piroska

  Dícséretes az elgondolás, emberségből jeles!!, a huhogót-kat, meg nem kell figyelembe venni, mintha nem is lennének. Akit meg zavar, hogy rajta kívül más is teázik, kávézik ott, az utcán is többfélék vagyunk, mégis kimegyünk, elmegyünk ahová kell. Biztosan nem a belvárosból vagy a város távoli részéből gyalogol oda a rászoruló, csak a környékből, és ha elterjed a híre másik kávézó, reggeliző stb hely is hirdethet ilyet, távolabb.
  Örülök, hogy ilyen gondolkodású honfitársak vannak, mint a kávézó tulajdonosa.

  Válasz
 6. Faragó Ferencné

  Könnyű ám ítélkezni a meleg szobában ülve, tele hassal. Van egy jó közmondás “mindenki magából indul ki”. Tisztelet a jóindulatú embereknek.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Top