Használod a WhatsApp-ot? Ha igen, mutatunk neked 7 trükköt, amire szükséged lesz!

A WhatsApp egy okostelefon alkalmazás, amely nagy népszerűségnek örvend világszerte. Népszerűsége főként annak a ténynek köszönhető, hogy a felhasználó, ha van internetkapcsolata, kezdeményezhet ingyenes hívásokat bárhol a világon.

Használod a WhatsApp-ot? Ha igen, mutatunk neked 7 trükköt, amire szükséged lesz!

De a hatalmas népszerűsége ellenére, sok olyan funkciója van a programnak, ami kevésbé ismert, amelyeket most bemutatunk a cikkben.

1. Az üzeneteket meg lehet tekinteni akkor is, ha a telefon le van zárva

Ezt az opciót a következő úton lehet beállítani: WhatsApp > Menü > Beállítások > Értesítések > Előugró értesítések > Csak amikor a képernyő le van zárva.

2. Felhívhatod kedvenc névjegyeid közvetlenül a kezdőképernyőről *

Lépj be a WhatsApp-ba, keresd meg a névjegyet/csoportot akit hívni akarsz, és nyomj rá hosszan. A megjelent menüben válaszd a „Csevegés parancsikon hozzáadása” opciót.

* Ez az opció csak az Android rendszereken működik

3. Megtartja az adatokat akkor is, ha telefonszámot változtatsz

Ahhoz, hogy megmaradjanak a WhatsApp adatok a telefonszám cserélése után is, tedd be az új SIM-kártyát, majd az alkalmazásban lépj rá erre: Menü > Beállítások > Fiók > Szám módosítása. Töltsd ki a két területen a régi telefonszámot és az újat, majd nyomd meg a „Kész” gombot.

4. Tiltsd meg a fotó/videó fájlok automatikus letöltését

A WhatsApp alapértelmezett beállításában automatikusan letöltődnek a fájlok, amelyek az alkalmazáson keresztül érkeznek. Ezért a telefon memóriája idővel terhelődik, illetve több internetes forgalmat fogyaszt.

Az opció kikapcsolásához az Androidban, nyisd meg a WhatsApp > Menü > Beállítások > IM beállítások (vagy Beszélgetések és hívások) > Média automatikus letöltését. Itt töröld az összes rendelkezésre álló lehetőségeket (vagy válaszd ki azt a konfigurációt, amely neked a legjobb): Mobiladat / Wi-Fi / Barangoláskor.

Az iPhone esetében Menü > Beállítások > Csevegés > töröld a Bejövő Media Mentése pipát.

Ahhoz, hogy ellenőrizd az alkalmazás által használt adatok mennyiségét, nyisd meg a Beállítások > Fiók > hálózat használatát, ahol több érdekes adatot találsz arról, hogy miként használod a WhatsAppot.

5. Átmenetileg tilts le egy névjegytől/csoporttól érkező üzeneteket

Ha zavar az egyik ismerősöd vagy csoportod, ideiglenesen blokkolhatod a tőlük érkező üzeneteket: lépj a névjegy opciói mezőre, és válaszd ki a View contact (Android) vagy elérhetőségei (iPhone), majd aktiváld az Elnémít (Mute) opciót.

A nyitott ablakban ezután kiválaszthatod a névjegy/csoport blokkolási időtartamát: 8 óra, egy hét vagy egy év. Ne felejtsd el kikapcsolni az Értesítések megjelenítése opciót!

Az átmeneti elnémítás egy jobb alternatívája a végleges blokkolásnak.

6. Kapcsold ki az „olvasott” visszaigazoló jelzést („Read receipts”)

A WhatsApp alapértelmezett beállításaiban a címzett által olvasott üzenetek bizonyos jelzést kapnak. Ha nem tudsz gyakran azonnal válaszolni az üzenetekre, és szeretnéd elkerülni azt a kínos helyzetet, amikor a feladó látja, hogy elolvastad az üzenetet, de nem válaszoltál, akkor ezt a megjelenítést kikapcsolhatod.

Egy nagyon hasznos kellék annak, aki küldi az üzenetet, de kínos lehet annak, aki ezt megkapja, és bizonyos okoktól fogva nem tud vagy nem akar azonnal válaszolni. Tehát, ha azt szeretnéd, hogy azok, akik üzeneteket küldenek a WhatsAppon ne tudják, hogy már olvastad ezeket vagy sem, akkor kapcsold ki ezt az opciót ( „Read receipts”), így:

Android/iPhone: Beállítások > Fiók > Adatvédelem > kapcsold ki a Visszaigazoló jelzést („Read receipts”)

Ez nyilván azzal jár, hogy te sem fogod majd tudni, ha az, akinek az üzenetet küldöd, elolvasta-e már ezeket.

7. Kapcsold ki az utoljára látott opciót ( „Last seen”)

Végül, ha már arról beszélünk, hogy hogyan kapcsold ki azt a jelzést, amely megmutatja, hogy elolvastad mások üzeneteit, egy hasonló módszerrel az „utoljára látott” adatot is el lehet rejteni a WhatsAppon. Ehhez hasonló képen férhetsz hozzá: Beállítások > Fiók > Adatvédelem, majd „utoljára látott”, és a három lehetséges opcióból választhatsz. Elérhető úgy Android, mint iPhone-on.

Ha érdekelnek további cikkeink, iratkozz fel hírlevelünkre! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.






Facebook hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Top