Hallgasd meg az emberiség legősibb zenéjét, és minden bajod elfelejtesz!

Nem is találnák ki, hogy honnan származik az világ legősibb dala. Se nem Egyiptomból, se nem Mezopotámiából, hanem a két egykori ókori ország között húzódó karavánút kis településéről, Ugaritból, amely annak idején fontos állomása volt a kereskedőknek. Ugarit Királysága a mai Szíria területén létezett, a Földközi-tenger jobb felső sarkában alakult.

Hallgasd meg az emberiség legősibb zenéjét, és minden bajod elfelejtesz!

Ha elindítjuk a videót, egy Kr.e. 1400-ból származó dalt hallunk, amelyet 1950-es években fedeztek fel. A település már több ezer éve elnéptelenedett, a nyomaira egy parasztember szántás közben bukkant 1928-ban, majd régészek lepték el a föld által eltemetett várost.

1950-ben került elő az a tábla, amely Krisztus születése előtt 1400 évvel készülhetett, a kőbe vésett ábrák egy himnusz dalszövegét és a megzenésítésének útmutatásait tartalmazzák.

Az ezredfordulóig összesen 9 tudós rukkolt elő a himnusz megzenésítésével, az alábbi videó és természetesen az ősi himnusz megzenésítése Michael Levy nevéhez fűződik, aki hárfa segítségével szólaltatta meg ezt a több ezer éves melódiát.

Őszintén szólva, gyönyörű lélekmuzsika született.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.

Facebook hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Top