Hagyományos szalagkorlátnak néz ki, ám a találmány milliók életét mentheti meg! – VIDEÓ

Az Egyesült Államokban évente 37 ezer ember hal meg autóbalesetben, további 2,35 millió szenved sérülést, aminek következtében mozgáskorlátozottá válik. És még riasztóbb adat az, hogy mintegy 10 ezer gépkocsivezető, aki az utakon leli halálát, még nincs 20 éves.

Az autópályákon is sok baleset történik, és sokszor hiába a szalagkorlát, van amikor éppen az azzal történő ütközés során hal meg valaki, de olyan is történt, hogy egy kamion áttörve az útválasztó szegélyt, a túlsó sávon okozott tömegbalesetet.

Nos, ennek úgy néz ki véget vethet a dél-koreai Eti Co LTD cég, hiszen a közeljövőben fémkorlátok helyett műanyaghordókkal fogják kivédeni a pusztító ütközést. A modern szalagkorlátokat úgy tervezték a mérnökök, hogy a beépített sárga hordok saját tengelyük körül forognak, így ahogyan a videóban is látható, követik az autók irányát, így elvezetve az ütközés pusztító erejét.

Reméljük, minél előbb nálunk is megjelennek ezek a sávelválasztó korlátok.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Facebook hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Top