Ha térdfájdalmak kínoznak, próbáld ki ezt az egyszerű 5 nyújtási gyakorlatot!

Ha fáj a térdünk, akkor sajnos az kihat a közérzetünkre és a mozgásunkra is, ami további egészségügyi problémákat idézhet elő. Leginkább ízületi gyulladások miatt alakulhatnak ki gondok, a testfolyadék miatt feldagadt térdek recsegnek, ropognak és természetesen fájnak.

Azonban a következő nyújtógyakorlatok segíthetnek megszüntetni a térdet érintő fájdalmakat.

Íme, az 5 gyakorlat, amihez videó is van.

1. Egyenes lábnyújtás

Ülő testhelyzetben a öv segítségével fogjuk meg a fájós lábunkat, ahogyan az a videóban is megfigyelhető. Majd ezután feküdjünk hanyatt és emeljük az ég felé a lábunkat, feszesen tartva az övvel. Lélegezzünk mélyeket, majd 10 másodperc után a másik lábunkkal is végezzük el a gyakorlatot.

2. Álló lábszár nyújtás

Álljunk szembe a fallal, majd a két kezünkkel támaszkodjunk meg, és hajlítsuk be térdből az egyik lábunkat, a másik maradjon egyenes, és végezzünk nyújtásokat. Tartsuk így magunkat 15–20 percig, majd utána váltsunk lábat.

3. Fekvő térdnyújtás

Feküdjünk hasra, majd húzzuk fel a lábunkat, és fogjuk meg a kezünkkel, így nyújtva többek között a térd ízületeket, ínszalagokat. Tartsuk 30 másodpercig, majd a másik lábunkkal is hasonlóképpen kell eljárni.

4. Szivacs henger gyakorlat

Feküdjünk a jobb oldalunkra, és tegyük be a szivacs hengert derekunk alá, jobb oldalt. Támaszkodjunk meg a kezünkkel, majd a bal lábunkat tegyük az egyenesen húzódó jobb lábunk elé. Ezután guruljunk előre, majd vissza a henger segítségével. Pár gyakorlat után változtassunk pozíciót, azaz a bal oldal alá kell betenni a hengert, és jobb lábunkat kell a bal elé tenni.

5. Keresztnyújtás

Ahogyan a videóban is látszik, feküdjünk hanyatt, majd a jobb lábunkat helyezzük keresztbe a bal térdünkre, majd emeljük fel a bal lábunkat, és combunkat megragadva, húzzuk kissé magunk fele. Próbáljuk 10–20 másodpercig tartani magunkat, utána pedig váltsunk.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.
Comments Closed

Top