Ha már meguntad a padláson hancúrozó egereket, hoztunk neked pár tuti megoldást a problémára

Ha nem a gyerek tartja az akváriumban az egeret, amelyet rendszeresen etet és gondoz, akkor ennek a szapora, gyors kis rágcsálónak semmi keresnivalója nincs a lakásban, ahol mindent összerág, elpotyogtatja az ürülékét és akár betegségeket is terjeszthet.

Ha már meguntad a padláson hancúrozó egereket, hoztunk neked pár tuti megoldást a problémára

És mivel közeledik az ősz, úgy ütheti fel a fejét az egérprobléma is, ezért nagyon fontos megtenni a megfelelő óvintézkedéseket.

Illóolajok

Az egerek nem szeretik az erős illóolajokat, amilyen a menta, vagy a szegfűszeg. Annyi a dolgod, hogy 20-30 csepp illóolajat ráteszel a vattapamacsra, majd bekened a sarkakat, azon részeket a lakásban, padláson ahol láttad az egeret, és ott is hagyhatod az illatozó pamacsot, ami meghosszabbítja a riasztó hatást.

Spray

Készítsd el az alábbi, mérgező vegyszert nem tartalmazó sprayt, ami viszont nagy erős, így érdemes védőszemüveget és védőkesztyűt viselned, miközben beveted az egérűző fegyvert.

Szükséged lesz:

  • egy bögre erős csípős paprika koncentrátumra
  • 100 g őrölt fekete borsra
  • 2 evőkanál csípős paprika porra
  • 4 liter vízre
  • 1 szórófejes flakonra
  • gézre
  • védő szemüvegre és kesztyűre
  • egy nagy edényre

Elkészítés:

Vedd fel a védőkesztyűt és a szemüveget. Töltsd bele az edénybe a 4 liter vizet, majd tedd a tűzre melegedni. Mehet bele a paprika koncentrátum, a paprika por, majd ha felforrt az egész, zárd el az edény alatt a tüzet, född le és hagyd úgy egész éjszakára. Másnap szűrd le egy géz segítségével, majd a csípős lét töltsd át a szórófejes flakonba, és fújd be vele az egérjárta területeket.

Vigyázat! A csípős szerből ne kerüljön a szőnyegre és a kárpitokra.

Alumínium fólia

Ha betömöd alufóliával az egérlyukakat, a rágcsálók nem fogják átrágni magukat, mivel utálják az alumínium ízét.

Ha pedig még humánusabb megoldásra vágy, íme egy nagyszerű megoldás:

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Comments Closed

Top