Gondok akadtak az életedben? Lehet, hogy egy elakadt csakra áll a dolgok hátterében

Ahogyan azt mindenki tudja, a folyamatos és erőteljes energiaáramlások tartanak életben bennünket. A testünkön található 7, különböző pontokban elhelyezkedő csakrák központi szerepet töltenek be a mentális, spirituális és az érzelmi energiák áramlásaiban. Ha a csakráink erősek és harmóniában vannak, akkor hihetetlen energiaforrás származhat belőlük.

Gondok akadtak az életedben? Lehet, hogy egy elakadt csakra áll a dolgok hátterében

Viszont ha egy, vagy esetleg több csakránk el van akadva, az már jelentős akadályt képez az éltetető energiák keringésében. Ezért érdemes odafigyelni nem csak a testi, hanem a spirituális egészségünkre is.

A csakrák tudományos háttere

A Hindu felfogás szerint a csakrák felfogása az ősi Indiából származik, ahol a tantrikus hagyomány úgy tartja, hogy a Kundalini energiái körülfonják a test gerincét. Ezt az energiát aztán jóga, vagy meditáció útján áramoltathatjuk a testünk különböző pontjai felé.

Dr. Hirosi Motoyama szerint: „A csakrákat úgy határozhatjuk meg, akár egy-egy energiaközpontot, melyek forgásban vannak, mint egy kerék, és kinyílnak akár egy virág.”

Dr. Motoyama hatalmas áttörést hozott a tudomány és a spiritualitás világának összekapcsolásában, mert kifejlesztett egy olyan készüléket, amely képes megmérni a csakrák energiáit különböző apró elektromos, vagy mágneses jelek segítségével, melyet a testünk akkor produkál, ha tudatosan összpontosítunk a csakráinkra.

Fentről kezdve így következnek egymás után a csakrák:

1. Korona csakra – fejtetőn, fehér szín képviseli

2. Harmadikszem csakra – homlokon, a két szemöldök között, lila szín képviseli

3. Torokcsakra – torok környékén, kék szín képviseli

4. Szív csakra – a mellkas közepén, zöld szín képviseli

5. Napfonat csakra – has környékén, sárga szín képviseli

6. Szakrális csakra – szaporítószervek, narancsszín képviseli

7. Gyökércsakra – gerinc kezdete, vörös szín képviseli

A fent említett 7 csakra közül lehet, hogy egy, vagy esetleg több is elakadt állapotban lehet, ezért a következő jelek segíthetnek a gond felderítésében:

  • Koncentrációs zavarok – a Harmadik szem csakra felel az intellektualitásért és azért, hogy meg tudjuk látni az igazságot. Elakadt állapotban összpontosítás hiány lép fel.
  • Alvási problémák – szintén a Harmadik szem csakra felelős az alvás és az ébrenlét egyensúlyáért, elakadt állapotban alvásnehézségek lépnek fel.
  • Tehetetlenség – a Szív csakra felel az érzelmekért, és a jólétünkért, stressz tudja a működését gátolni.
  • Képtelen vagy kifejezni magad – a Torokcsakra a verbális kommunikáció központja. Elakadt állapotában nehezen találod a szavakat az érzelmeid közlésére, vagy a másokkal való kommunikációhoz.
  • Motiválatlanság – a Napfonat csakra a fizikai energia biztosítója, melyet a test a táplálékból nyer. A Szakrális csakra képviseli az energiát és az inspirációt. Eme két csakra gátoltsága eredményezheti azt, hogy motiválatlannak érzed magad.
  • Elzárkózottság – A Szív csakra felel az érzelmeinkért, ezért ha gátolva van azt eredményezi, hogy elzárkózunk a körülöttünk lévőktől.
  • Képtelen vagy teljesíteni a céljaidat – A Torokcsakra az egyedi fejlődéshez köthető. Ha nem tudsz úgy teljesíteni, ahogy szeretnél, könnyen megeshet, hogy ezzel a csakráddal van a baj.

Hogyan tudjuk megszüntetni a csakrák elakadottságát?

Danielle Fagan, a Végtelen Birodalom szerzője 3 lépést javasol a problémák megszüntetéséért:

  • Vegyük számba, hogy milyen botlások vezethettek ehhez az állapothoz
  •  Jegyzeteljünk azért, hogy tudatába kerüljünk, mik lehetnek a potenciális okok
  • Végezzünk minél több meditációt, hogy visszaállíthassuk a harmóniát

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Comments Closed

Top