Folyamatosan visszamérgezzük magunkat a bélsárral! Így, tisztítsd meg a vastagbeled!

A múlt alkalommal a szervezet méregtelenítés komplex rendszeréről beszéltünk Szabó György parapszichológus, alternatív gyógyítóval.

belrendszer

A következő fontos pillér a szervezet méregtelenítés komplex rendszerében a vastagbél kitisztítása. Milyen módszert ajánlasz erre?

Évezredek óta alkalmazott egyszerű bevált módszert: a beöntést! Fontos tudni, hogy a vastagbélben történik a vízben oldott anyagok felszívódása. A vastagbél belső felületén könnyen meg tudnak tapadni a különféle nemkívánatos anyagok. Az évek során történő helytelen táplálkozásból kifolyólag lerakódás alakul ki a vastagbél belső felszínén. Ebben a plakkrétegben toxikus anyagok, penész, gombák és az erjedés termékei és különféle paraziták fészkelnek.

Tehát mivel ezen a toxikus rétegen keresztül történik a visszaszívódás, így szinte folyamatosan ”visszamérgezzük” magunkat. Itt utalnék vissza a komplexitásra: azonnal érthető, hogy miért nem működik önmagában mondjuk valamely méregtelenítő-tea kúra. Hiába nagyszerű a vértisztító, méregtelenítő hatás, amíg a vastagbelet nem ürítettük ki, addig nem beszélhetünk átütő sikerről. A beöntés tehát szinte az egyetlen módszer, amelynek segítségével tökéletesen megszabadulhatunk a vastagbélben összegyűlt mérgező anyagoktól. (A nagyobb kozmetikákban Kolon–hidroterápia néven hirdetik ezt az ősi módszert, természetesen borsos áron)

Nem fájdalmas ez? Esetleg nem kapunk-e valamilyen fertőzést?

A gyakorlat szerint valóban nem mindenki csinálja szívesen a beöntési procedúrát. Pedig fájdalmasnak egyáltalán nem fájdalmas, legfeljebb enyhe feszítő érzés jelentkezhet. Fertőzéstől pedig egyáltalán nem kell tartanunk. Az eredmény viszont kárpótol bennünket a csekély kellemetlenségért: így biztos megszabadulnunk betegségeink egyik fő okozójától, a fentebb említett megkövesedett plakk rétegtől, a bélsárkőtől.

Nos, ha beöntés vezet a belső higiéniához, akkor hát legyen beöntés.

Hogyan álljunk neki?

Szükség van egy 1,7-2 literes tiszta beöntő készülékre. (gyógyszertárakban kapható) Keressük meg a beöntéshez a legjobb helyet a lakásban (javaslom, hogy ne válasszunk távol eső helyet a WC-től!) és a tiszta (kiforrázott) készüléket elzárt gumicsővel akasszuk fel úgy, hogy a cső vége kb. 15-20 cm-re legyen a padlótól. Töltsük fel a tartályt felforralt és testhőmérsékletre visszahűtött vízzel és feltétlenül engedjük ki a csapon keresztül a csőbe szorult levegőt! (amíg a kiáramló víz fröcsög) Sokakat megijeszt a víz ajánlott mennyisége. Megnyugtatásul közlöm, hogy az egészséges vastagbél térfogata kb. 3,5 liter. Tehát van hely bőven. A vízhez feltétlenül adjunk 3 evőkanál citromlevet, vagy almaecetet. (Ez azért szükséges, mert a bomlás, erjedés, rothadás általában enyhén lúgos közegben zajlik, így a savanyú oldat fékezi, megállítja ezeket a folyamatokat, gátolja a patogének szaporodását és stimulálja a hasznos, szükséges mikroflóra élettevékenységét.) Végül kenjük be a beöntő cső végét kevés növényi olajjal.

Terítsünk a padlóra egy törölközőt, vagy pokrócot, és helyezkedjünk el rajta négykézláb ”tigrispózban”. Kissé tegyük szét a lábakat, lazítsuk el a hasizmokat. A cső végét vezessük be a végbélbe kb. 5-6 centiméterre. Nyissuk meg a cső végén lévő csapot, így a víz könnyen belénk áramlik. A hőmérséklet és a savtartalom semmilyen kellemetlenséget nem okoz. Mélyen lélegezzünk, teljesen nyitott szájjal! A légzés segíti az ellazulást és a rekeszizmot is működésbe hozza. A folyamat 2-3 percig tart. Ezután álljunk fel és jól rázzuk meg a beleinket, mozgassuk meg a hasfalat, vagy masszírozzuk a hasat, de legjobb lépegetni, vagy ugrálni.

Az első beöntéseknél valóban érdemes ”gyönyörködni” abban, amit a víz kihoz. A látvány nagyon is szörnyűséges és megdöbbentő, a bűze kibírhatatlan. Ezután, egészen bizonyossá válik mindenkiben az eltökéltség, hogy a bélmosást addig csinálja, amíg a belek teljesen ki nem tisztultak. Ez a következő kúrával érhető el:

A kúrát újhold előtti héten célszerű elkezdeni. Mindennap reggel 5 és 7 óra között (a kínai szervóra-rendszer szerint a vastagbél órájában) beöntést végzünk. A második héten minden második napon, a harmadik héten minden harmadik napon, a negyedik héten a negyedik napon reggel a beöntést megismételjük. A negyedik heti eredmény után fellélegezhetünk, a feladattal sikeresen megbirkóztunk. Most már csak az a teendő, hogy a vastagbél tisztaságát rendszeresen egy-egy beöntéssel fenntartsuk. A kúra letelte után célszerű a holdhónap 11. és 25. Napján reggel 5 és 7 óra között végezni a beöntéseket. (Ezek a napok egyben a legjobb böjti napok is.)

Kérlek, hogy foglald össze, hogy mi is megy végbe a beöntőkúra során!

Kitisztítjuk a ”gyökereket”. Eltakarítjuk a bélsárkövet, a rothadást, és a penészt, a különféle gombákat, az erjedés termékeit. A belek a megemésztett ételekből az új sejtek felépítéséhez már tiszta anyagokat vesznek fel, megszűnik a salakanyagok és rákkeltők, a mérgek és más toxikus anyagok visszaszívódása, a vérbe való beáramlása. Tisztul a vérünk, szerveink táplálása javul. A tiszta vér elkezdi kimosni a szerveinkből a korábban (évek hosszú sora alatt) odaszállított és lerakódott ártalmas anyagok torlaszait. Rengeteg energia, amelyet a szervezet eddig az önmérgezés (intoxikáció) elleni harcra használt el, felszabadul és a betegségek leküzdésére és az öngyógyító folyamatok beindítására fordítódik. Fokozatosan a helyükre kerülnek a vastagbél által kimozdított szervek és normalizálódik a működésük. Beáll a vérnyomásunk, betegségeink napról-napra egyre kevésbé hallatnak magukról.

A nemrég még kitágult, megnyúlt gyengén működő vastagbelünk most kitisztítva, leeresztett vitorlaként lóg. Ezért újra munkára kell fogni, meg kell tanítani a táplálék továbbítására, eredeti, természetes formájának újbóli kialakítására. Erről fogunk beszélni a következő alkalommal!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.

Facebook hozzászólások:

6 thoughts on “Folyamatosan visszamérgezzük magunkat a bélsárral! Így, tisztítsd meg a vastagbeled!

 1. Pánti Klára

  Tisztelt Cikkiró!

  Elnézést a tudatlanságomból kifolyó kérdésemért,

  – szeretném megkérdezni mikor van újhold előtti hét, amikor a kúrát kell kezdeni,
  – illetve hogyan tudom kiszámolni, mikor van a holdhónap 11. és 25. napja, mikoris
  a kúra letelte utáni, rendszeres tisztítást kell elvégezni.
  – Még egy apró kérdés> nem nagyon kellemetlen, fájdalmas? Van visszajelzés, olyantól aki
  már végezte eme tisztítási kúrát?

  Szíves válaszát köszönve, tisztelettel……………………………..Pánti Klára

  Válasz
 2. Kéky Magnólia

  Az nem zavar senkit, hogy a patikákban kapható beöntőkészülék olyan sz@r gyártmány, hogy mindenhol folyik, csak ott nem, ahol kell ?!?!? Elzárni sem lehet rendesen, én már vagy 5-öt szigeteltem különböző ragasztókkal, de ez meg a tisztíthatóság rovására megy! Nem tud valaki egy jó helyet, ahol tisztességes minőségű kapható???

  Válasz
 3. Kovács laci

  Nagyanyám aki kilencven évig élt is biztosan ilyet csinált mindennap, meg nagyapám is aki 88 -ig…. meg biztosan a mai trendi fiatalok is ezzel büdösítenek otthon minden másnap…..

  Válasz
 4. pelcsisjozsi

  A vastagbél tisztitás már sok sok éve minden napjaim részévé vált. Csak jót tudok róla írni. Érdemes lenne akár egy beöntő klubbot létrehozni itt pesten, ahol a téma íránt érdeklődőkkel illetve a beöntés elkötelezett híveivel tapasztalatokat cserélhetnénk. Hatvan éves elmúltam de még nem találkoztam olyan emberrel akit a beöntés komolyan érdekelne, pedig egy kellemes beöntés semmi mással nem pótólható!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Top