Ferenc pápa: “Isten nem ítéletet hozó bíró!”

A Vatikán közzétett egy videót, amelyben a pápa a világ vallási egységességének fontosságáról beszél, angolul ez így hangzik: NEW AGE RELIGION. A katolikus egyházfő feje szerint olyan erők munkálkodnak a földön, amelyek a szeretet, a fény és az egység nevében csapják be, használják ki emberek millióit.

Ferenc pápa: “Isten nem ítéletet hozó bíró!”

Ferenc pápa egy új szemléletet hozott a legrégebbi keresztény vallás, a katolikus egyház vezetésében, és hajlandó ahhoz, hogy “ősi titkok” derüljenek ki a Vatikán levéltárából, mert úgy véli, hogy az egyház nevében olyan hitbeli dogmák tanítása zajlik még mindig, amely nem összeegyeztethető Isten szeretetével. Talán ezért is választotta 2013-ban a Time magazin az Év emberének Ferenc pápát.

Egyik beszédében a pápa így szólt:

“A szenvedés, a lélek működésének kutatása, a meditáció és az imádság révén sikerült bizonyos dogmákat újra értelmezni, megfejteni. Ennek értelmében az egyház nem hisz már a pokolban, ahol az emberi lelkek szenvednek. Ez a doktrína összeegyeztethetetlen az isteni szeretettel, gondviseléssel. Isten nem egy ítéletet hozó bíró, hanem egy barát, aki szereti az embereket. Isten nem büntet meg senkit, hanem átölel. A pokol nem más mint egy irodalmi metafora. Isten célja, hogy minden lélek egyesüljön a szeretet ölelésében.”

Az egyházfő kijelentette: “Minden vallás igazi, mert azoknak a szívéből fakadnak, akik hisznek benne. Régen az egyház kegyetlenül bánt azokkal, akikről úgy gondolta, hogy erkölcsi és hitbeli szempontból hibát követtek el.

Ma már nem ítélünk el senkit. Ahogy egy szerető apa sem ítéli el a gyerekeit. A mi egyházunk megérett arra, hogy helyet adjon úgy a heteroszexuális, mint homoszexuális embereknek, konzervatívoknak és liberálisoknak, még a kommunistáknak is, akik egyként hisznek Istenben. A katolicizmus ma már egy modern és ésszerű vallás, amely több radikális reformon ment keresztül. Elérkezett az idő, hogy leszámoljunk az intoleranciával, el kell ismernünk, hogy a vallás, az egyház változik, fejlődik. Az igazság nem abszolút és nem örökérvényű, még az ateisták is elismerik, hogy léteznek szentségek, divinitások. És Isten is változik, fejlődik, akárcsak mi emberek. Isten bennünk, a szívünkben van, így mikor szeretetet, jóságot adunk, megérintjük saját istenünket, szent mivoltunkat. A Biblia egy csodaszép szent könyv, de mint minden régi könyvben, vannak benne idejét múlt állítások, amelyek olykor intoleránssá, előítéletessé teszik az embert.”

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Facebook hozzászólások:

3 thoughts on “Ferenc pápa: “Isten nem ítéletet hozó bíró!”

 1. Dr. Anthony Horvath, author of CAPITALlessISM

  Szegeny Ferencz Papa-ert kell imadkozni, mert sajnos TEVES TANITASOKAT kezd belekeverni Jezuz tanitasaiba. ISTEN SZERETENEK LEGJOBB HIRDETOJE SENKI MAS NINCS MINT JESUS,…. AKI AZ EGYETLEN AKI ISMERI ISTENT NEM PEDIG FERENC PAPA…. TEHAT AZ EVANGELIUMBAN JESUS ELETE ES PELDAJA TOKELETESEN RAMUTAT MI AZ ISTEN SZERETETE ….koszonom

  Válasz
 2. Czája Sándorné

  Én katolikus vagyok de nekem ez a Pápa nem pápám. Nem értek vele egyet és nagyon csodálkozom az egyházon, hogy ezt hagyja. Tehát lehet a keresztényeket ölni, gyilkolni? Milyen Pápa az ilyen? Jó lenne, ha mi keresztények összefognánk ellene.

  Válasz
 3. eliza

  Az Antikrisztus előfutára ez az ember. Mindenben ellent mond a Bibliának- nem csoda, ha a világ megválasztotta az év emberének. Gyalázatos, hogy a keresztyénség nevében ilyen istentelen, igeellenes nézeteket vall, és ezt eltűrik neki. Meddig még?……és hol a határ? Van még lejjebb?

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Top