Ezzel az 5 dologgal hagyj fel szülőként 2017-ben, nem fogod megbánni!

Kismamák figyelem! Szabaduljunk meg ettől az 5 dologtól 2017-ben! Nem fogjuk megbánni!

Ha azt kérded, hogy mitől lenne jobb a 2017-es év, mint a 2016-os, akkor íme, 5 olyan dolog, amitől nem árt megszabadulnod, ha szeretnél energiát spórolni.

1. Nem kell összefogni a ruhát és betenni a szekrénybe

Ez azért praktikus ötlet, mert ha kisbabánk, kisgyerekünk van, akkor szinte naponta kell babaholmit mosni, és ha a gyerekek naponta ötször átöltöznek, mi értelme van, hogy szépen kivasalt, majd összefogott ruhákat tároljunk a szekrénybe, arra a pár órára.

2. Szabaduljunk a fölösleges főzéstől

Azért nem kell főznünk tízféle kaját, hogy a gyerek kiborítsa. Ha nem akar levest enni, rendben van, adjunk egy almát neki, és irány játszani. Két óra múlva biztosan minden megeszik, amit elejébe teszünk. Ha mégsem, kapjon egy banánt. Nem foroghat az egész napunk a főzés körül, más dolgokra is oda kell figyelnünk.

3. Ne szedjük össze a játékokat

Ez sok időt felvesz, akár napi 1-2 órát is, ami nem a mi feladatunk, hanem a gyerek dolga. Érdemes csak kevés játékot venni, ezzel megelőzve a felhalmozást, valamint a rendetlenséget. A megunt játékok elajándékozása, kidobása, elrejtése is egy opció.

4. Ne veszekedjünk a számítógép miatt

Ez ellen gyakorlatilag nem tehetünk sokat, csak annyit, hogy kiegyezünk egy programban, hogy mikor lehet játszani, internetezni, és mikor nem. Arra is figyeljünk oda, hogy miközben a gyereknek napi 3 óra számítógépezés megengedett, mi se lógjunk non-stop a neten, mert ezzel nem mutatunk jó példát, nem fogunk hiteles szülőkké válni.

5. Ne szolgáltassunk igazságot mindig

Ha több gyerekünk van, akkor a veszekedések elkerülhetetlenek. Ha mindig rendet akarunk tenni, akkor rengeteg energiát fogunk veszíteni, ami nem jó. Úgy is újrakezdik a háborút 10 perc múlva, ezért hagyjuk rájuk, hogy oldják meg maguk között a konfliktusaikat.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.

Facebook hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Top