Ezzel a 2 alapanyag segítségével fantasztikus főtt kukoricát készíthetsz!

Közeleg a főtt kukorica szezonja, mikor odakint a lépcsőn ülve lehet a csöveket forgatva megenni a sárga, ízletes, puhára főtt szemeket.

tejes-kukorica

A főzés viszont eléggé időigényes, nem pár perc alatt készül el a csemege. Ahhoz, hogy nagyon finom kukoricát készítsünk, most eláruljuk, mi az a 2 titkos hozzávaló, amitől észbontóan ízletes lesz.

Egy nagyobb fazékba tegyünk bele 5 cső kukoricát, de a vízbe még öntsünk bele egy bögre tejet és legalább egy negyed kocka vajat. Ez a módszer azért is jó, mert nem kell hosszú ideig főzni. Annyi vizet kell a fazékba tölteni, amennyi ellepi a kukoricákat, és utána még egy ugyanannyi mennyiség mehet bele. Ezután jöhet a tej és a vaj. Az egész 8-10 percig tart, az eredmény pedig leírhatatlan.

Nagyon ízletes lesz a kukoricánk, érezni lehetett rajta a vajas ízt, és a tej csodásan megpuhítja a szemeket. Egy próbát mindenképp megér ez a módszer!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Facebook hozzászólások:

One thought on “Ezzel a 2 alapanyag segítségével fantasztikus főtt kukoricát készíthetsz!

  1. László

    Fosztalékot a fazék aljába, Rá a csöveket. Vizet csak annyit, hogy a fosztalékot ellepje. Fedő alatt megfőzzük, és a kukorica íze megmarad, és nem fől ki a sok vízbe.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Top