Ezért nem szabad ijesztő kontaktlencsét viselned Halloweenkor

Ha te is úgy gondoltad spéci kontaktlencsével dobod fel a halloweeni öltözeted, jobb ha azonnal felhagysz az ötlettel.

Ezért nem szabad ijesztő kontaktlencsét viselned Halloweenkor

Mindjárt itt a Halloween, így már most el kell kezdened a tervezést, ötletelést, hogy idén minek öltözöl, vagy melyik híresség bőrébe fogsz belebújni. Ha nagyon ijesztőnek szeretnél kinézni, amiért még speciális kontaktlencséket is hajlandó vagy betenni, amit az internetről rendelsz, akkor jobb ha vigyázol, mert könnyen felszedhetsz valamilyen szemfertőzést. És természetesen az sem tanácsos, ha egy barátodtól kapod kölcsön ezeket a lencséket, aki ráadásul tavaly már használta, mert a szórakozásnak könnyen rossz vége lehet.

Badrul Hussain, a London-i Moorfields Eye Hospital NHS Found Trust szemsebésze azt mondja, minden évben kerülnek be olyan emberek, – sőt 16 éven aluliak is -, akiknél az ilyen ijesztő kontaktlencsék okoztak, olykor súlyos szemsérüléseket. A legtöbb eset éppen Halloween idejére esik.

“Találkoztunk már olyannal, hogy valaki a tavalyról kölcsön kapott, vízben tárolt kontaktlencse miatt került kórházban. Az illető nem volt tisztában a veszéllyel, nem tudta, miként kell használni a lencséket, így súlyos szemfertőzést kapott, sajnos olyan eset is volt, mikor valaki emiatt veszítette el örökre a látását, hiszen a szaruhártyája súlyosan megsérült” – mondta a szakember.

Vicky McDermott, a General Optical Council vezérigazgatója szerint azokkal a lencsékkel van baj, amelyeket illegálisan árusítanak az interneten, amihez hozzáadódik az is, ha valaki nem tartja be az alapvető higiéniai szabályokat. A szakemberek azt tanácsolják, hogy mindenképp szemorvostól szabad az ilyen típusú lencséket beszerezni, különben az illető szembe nézhet a súlyos következményekkel.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.
Comments Closed

Top