Ezért nem szabad egész éjszakára a töltőben hagynod a telefonodat!

Lehet te is ezt csinálod minden este? Jobb, ha leszoksz róla.

Ezért nem szabad egész éjszakára a töltőben hagynod a telefonodat!

Nagyon sokan követik el azt a hibát, hogy éjszakára töltőre csatlakoztatják a telefonjaikat, majd reggel szépen kihúzzák, és utána bosszankodnak, ha a készülék furcsaságokat produkál, például 5 percnyi telefonálás után vészesen lemerül, így ismét elő kell venni a töltőkábelt, csak kérdés, lesz-e ahova bedugni.

A szakértők szerint több órányi töltés károsíthatja az akkumulátort. A legtöbb készülékben található lítium-ion akkumulátorokat nem szabad sem teljesen feltölteni, se pedig teljesen 1 százalékra lemeríteni.

Minden tech-szakember azt ajánlja, hogy amennyire csak lehet, kis és gyakori töltéseket eszközöljön mindenki, a ritka és órákon keresztül történő töltést jobb elfelejteni, mert így az akku élettartama már 200 töltés után alig fog pár órát tartani.

Ha már a készülék feltöltődött 80-90 százalékban, az elég is lesz, amennyiben tehetjük soha ne töltsük a telefont 100%-ig.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.

Facebook hozzászólások:

One thought on “Ezért nem szabad egész éjszakára a töltőben hagynod a telefonodat!

  1. Pèter Beàta

    Samsung telefonom van.egy galaxy go ami hamar lemerül.kiir100 %ot de ki be kapcsolàs utàn 85-8i8%ot mutat csak.a màsik egy pàr hónapos j5.ezt feltöltöm mindig ,hogy 100%legyen van egy betegsègem sose lehet tudni szüksèg lessz rà ,hogy töltve legyen.a galaxy 2 èves màr pàr hónapja ilyen az aksilya.köszönöm üdv Bea

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Top