Ezért nem ajánlott a tűzhelyet a kagyló mellé helyezni!

Lakásunk berendezését érdemes átgondolni, megtervezni, már csak azért is, hogy kényelmesebb legyen az életünk, kéznél legyenek a dolgaink.

tuzhely-kagylo

Ilyen terület a konyha is, hiszen például, ha a háziasszony jobbkezes, akkor érdemes a következő sorrend szerint berendezni a konyhát, ami balról jobbra halad: hűtő, kagyló, majd a tűzhely.

A balkezes háziasszonyoknál a sorrend értelemszerűen fordítva van.

Azonban érdemes megszakítást tenni a kagyló és a tűzhely között, például beilleszthetjük ide a vágópultot, a mosogatógépet, vagy éppen a mosógépet. Ez azért fontos, mert nem szerencsés, ha a tűzhely és a kagyló közvetlen közelben vannak egymás mellet.

Az ok egyszerű: amennyiben villanyárammal működő tűzhelyünk van, elég ha egy csepp víz rossz helyre cseppen, és máris kész a rövidzárlat. Amennyiben gáztűzhelyt használunk, és víz kerül a gázvezetékekbe, gázszivárgás, vagy akár robbanás is bekövetkezhet.

Csak ha nagyon szűkös a konyha mérete, akkor lehet a tűzhelyt és a kagylót egymás mellé rakni, de így is legalább 15 cm távolságot tartsunk a két konyhai berendezés között.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.

Facebook hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Top