Ezért jó a meditáció testnek-léleknek az Univerzum legszentebb szavával!

Minden egyes atom, minden élő és élettelen szervezet, az egész bolygó és a végtelen Univerzum állandóan mozgásban van: vibrál, rezeg, rezonál. Az érzékszerveink által a dolgokat, a jelenségeket, azért látjuk különbözőknek, mert azok valójában is különböznek. A lényeges különbség azonban nem az, ami kézzel fogható látható, hallható, hanem a rezgésük különbözősége. Mindenek egyedi vibrációja, rezgése van!

om

Az alma azért alma, a virág azért virág, mert az őket alkotó energia vibrációs energiamintázata azt a formát ölti. A láthatatlan térben ez az energiaminőség a mintázatnak megfelelően és vibrációs frekvenciája függvényében formát ölt. De nemcsak a forma, hanem a formát megnevező hangok, a szó energiája is egyedi minden esetben.

Minden szó energia plusz információ is egyben, amely a mentális szinten megjelenít egy formát, kiválasztva az egészből. Ha kimondom azt, hogy virág, abban a pillanatban mentálisan már kiválasztottam valamit az Univerzum egységéből, felcímkéztem, nevet és színt stb. adtam neki.

Ez a duális világ megtapasztalása, ahol a dolgok széthasítva, megvizsgálásra kerülnek elménk által ( jó-rossz, hideg-meleg, élet-halál, föld-ég) hogy aztán újra egyesítve megtapasztalhassuk az egészet, a Teljest. (Mint ahogy a kisgyerek kíváncsian szétszedi játékát annak hitében, hogy majd megtalálja a részletekben a titkot, hogy mitől működik, azonban már összerakni nem tudja.)

De gondoljunk csak arra, hogy a titok épp abban rejlik, amikor a látszólag különváló dolgok újratalálkoznak. Akkor van egy pillanat, amikor a két duális rész újra egységet alkot. Ezt az egységélményt tapasztalhatjuk meg, amikor találkozik a nappal és éjszaka és beteljesedik a hajnal vagy a napnyugta csodájával vagy, ahogy a víz és a tűz energiája eső után létrehozza a szivárványt. A lélek a két különválasztott rész egyesüléséből álló apró csodákra és beteljesülésre vár!

De mi az, amiben tükröződik a Teljesség a non-duális, és hogyan tapasztalható meg?

aum

Létezik egy szó, amely nem választ el semmit semmitől, nem fejez ki különböző dolgokat, hanem vibrációja által egyesíti a Teljességet, a Formanélkülit, az Univerzum végtelenségét, a mentális címkéktől mentes valóságot, a non duálist, az Istenit: Aum (más néven Om, ॐ)

Az OM az Univerzum teremtésekor elhangzott szent teremtő szó. Az „Om” a teremtés igéje, egy ősrezgés, mely eredetét tekintve öröktől való és az Abszolút Igazságot és a Legfelső Isteni Teremtőerőt képviseli.

Az „Om” három hangból tevődik össze, ezek az „A”, „U”, és „M”. A három hang jelöli, világmindenség hármas aspektusát, a test-lélek-szellem-et: Az „A” jelképezi a durva anyagi világot (az ébrenlét állapota), az „U” az asztrálsíkot (az álom állapota), az „M” pedig az elmén túljutott állapotot szimbolizálja.

Meditációként használva lenyugtatja az elmét, a testet energiával tölti fel, segít kiszakadni az érzékek világából, erősíti az elmélyülést. A megfelelő légzésirányítással és az „Om” használatával különböző transzállapotok érhetőek el.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.

Facebook hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Top