Erről a fura sportágról tuti nem hallottál, pedig egy 15 éves magyar fiú a világ egyik legjobbja benne!

A 15 éves L.Laki Lukács a világ legjobb szélcsatorna versenyzői között szerepel. Hogy nem hallottál még a szélcsatornáról? Érdemes megismerkedni ezzel a fura sportággal, hiszen lassan egy világbajnoka is lesz az országnak.

A fiú edzője, Leonid Volkov szerint, Lukácsnak minden esélye megvan arra, hogy világbajnok legyen belőle. A 15 éves fiú négy évvel ezelőtt próbálta ki a szélcsatornázást, azonban egy idő után rájött, hogy ez a fura sport kezdi sokkal jobban érdekelni. A kitartó edzés hamar meghozta az eredményét, Lukács egyre-másra gyűjti be a győztes elismeréseket. Évente közel száz órát repül, és mindent megtesz azért, hogy elérje a legfőbb célját, vagyis hogy világbajnok legyen. Lukács edzéseit hivatalosan egy ideje egy madridi cég, a MadridFly támogatja.

“Lukács nagyon tehetséges, de ezenkívül nagyon kitartóan is készül a versenyekre. Szerintem minden esélye megvan arra, hogy világbajnok legyen” – mondta edzője, Leonid Volkov. A fiatal sportoló szeretné tudását átadni más sportolni vágyó fiatalok számára is, ezért úgy döntött, hogy az edzői képesítést is megszerzi. Ha minden vizsgája sikerült, akkor Lukács lesz a világ legfiatalabb szélcsatorna edzője.

A világon egyre többen rajonganak ezért a fura, de nagyon érdekes sportért, így egészen biztosan számos érdeklődő lesz majd, aki Lukácstól szeretne leckéket venni.

A világon 164 szélcsatorna áll a repülés szerelmeseinek rendelkezésére, ebből 67 Európában található.

Save

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Facebook hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Top