Eleged van a szúnyogcsípésekből? Próbáld ki ezt a két házi praktikát, és messze elkerülnek a majd a vérszívók

Eleged van a szúnyogcsípésekből? Próbáld ki ezt a két házi praktikát, és messze elkerülnek majd a vérszívók nyáron, de már késő tavasszal is megjelennek az ablakok hálóin a vérünket kívánó rovarok, de mivel útjukat állja az éppen ellenük megalkotott aprólyukú, rácsos szerkezet, ezért többnyire védve vagyunk.

szunyog-ellen

A szabadban viszont más a helyzet. Ha nem akarunk csípésekkel teli testrészeket és idegtépő tóparti kempingezést, akkor muszáj valamit bevetni ellenük. Például itt van két hatékony recept, amellyel elűzhetők a kis zümmögő csípőgépek.

Nemtől, fajtól és életkortól függetlenül, minden ember egy sor kémiai illatanyagot juttat a levegőbe, anélkül, hogy azt érezné, de a bosszantó vérszívók bizony több tíz méter távolságból is képesek felfigyelni például a tejsavra, amelyet mindannyiunk szervezete előállít. Ez fokozottá válik, ha valaki fizikai erőt fejt ki. Figyeljük meg, hogy a megizzadt emberekre jobban rájárnak a szúnyogok. Egy másik fontos elem, ami célponttá tesz, az a szén-dioxid, amit minden kilégzés esetén kifújunk. A szúnyogok ezt a nyomot követve is könnyedén ránk találhatnak.

Ha már semmilyen rovarűző szer nem segített, akkor érdemes az alábbi recepteket kipróbálni, így még a kiadásainkon is csökkenthetünk.

Hozzávalók:

  • 100 ml babaolaj
  • 100 gramm friss fokhagyma
  • ½ liter egészségügyi szesz

A fokhagymát és a szeszt tegyük bele egy edénybe és hagyjuk, hogy 4 nap alatt jól összeérjenek, a rovarűző illatanyagok hatékonyan kioldódjanak. Ha eltelt a 4 nap, akkor adjuk hozzá a babaolajat, és kész is a nagyszerű szúnyogellenes szer. Egy szórófejes üvegbe öntsük bele a keveréket, és vigyük magunkkal, ha szükséges. Mindössze pár cseppet kell a nyakra, a lábszárakra, a karokra, a kézfejre fújni és a védelem garantált.

A kutyánkat is befújhatjuk, így nem fogják összecsipkedni őt sem.

Azonban vigyázzunk, hogy az oldatból a szemünkbe ne kerüljön, a gyerekek befújásánál is óvatosan kell eljárni, csak akkor szabad a sprayt megnyomni, mikor nagyon közel van az a testrészhez.

Ha valaki nem szereti a babaolajat, akkor nyugodtan használhat citromfüves, levendulás, citronellás, teafás, eukaliptuszos, rozmaringos, cédrusos illóolajat is.

Próbáljuk is ezt a második receptet is:

Szükségünk lesz egy 4 dl sprayes flakonra, szerezzünk be még hamamelis-vízet (varázsmogyoró, csodamogyoró), amely gyógyszertárakban, gyógynövényboltokban kapható. A szórófejes flakont mossuk ki alaposan, annyi vizet tegyünk bele, amennyi a fél üveget megtölti, a másik felét a hamamelis-víz kell kitegye. Ezután adjunk hozzá az egészhez 30–50 csepp illóolajat. Minél többet csepegtetünk bele, annál erősebb lesz a szer. Ha kiránduláskor, esti séták során befújjuk magunkat, akkor rovarmentes szép, nyári éjszakákban lehet részünk.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Facebook hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Top