Egy tizenéves srác találta fel azt az innovatív melltartót, amely nők millióinak mentheti meg az életét

Egy tizenéves srác találta fel azt az innovatív melltartót, amely milliókat menthet meg a mellráktól.

Egy tizenéves srác találta fel azt az innovatív melltartót, amely nők millióinak mentheti meg az életét

Amikor Julian Rois Cantu 13 éves volt édesanyját már másodjára diagnosztizálták mellrákkal. Az anya már évek óta küzdött a betegség ellen, de sajnálatos módon mindkét mellét el kellett távolítsák. „Túl későn diagnosztizálták” – emlékezett vissza Julian. „Az édesanyám elvesztette mindkét mellét, és kis híján az életét is.”

Ezen sajnálatos történések késztették Juliant, hogy létrehozzon valami olyasmit, ami segít minél hamarább kideríteni a mellrák jelenlétének nyomait. Természetesen minden nőt arra biztatnak, hogy rendszeresen járjon szűréseke, mégis a test apró elváltozásait nagyon nehéz egyből kimutatni. Éppen ezért a mexikói fiatal srác feltalálta azt a melltartót, mely nők életének millióit mentheti meg, mert automatikusan felfedezi, ha valami elváltozást észlel.

A 18 éves fiú találmánya 200 érzékelőt tartalmaz, amik könnyen ki tudják szúrni a mellrák korai jeleit is.

A melltartót egy órát javallott használni egy héten, és azalatt az egy óra alatt a melltartó szenzorjai feltérképezik viselője mellének állapotát. Az érzékelők nyomon tudják követni a szövetek állapotát, a testhőmérsékletet és a vér áramlását. Ezeket az adatokat egy számítógépes applikáción lehet figyelemmel követni, és kiértékelve azokat megtudhatjuk, hogy fennáll-e a veszélye a mellráknak, vagy sem.

Julian ötlete annyira sikeres lett, hogy 17 évesen már saját cégét is megalapította Higia Technologies néven. A cég küldetése, hogy új technológiák alkalmazásával minél több nő életét megkönnyítsék. A cég akkora sikernek örvend, hogy számos díjat is bezsebelt már.

Édesanyja esetének hatására ez a briliáns elméjű tini olyat alkotott, amivel sok emberéletet menthet meg.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Comments Closed

Top