Egy természetes fehérítő, amelyhez egy boltban kapható termék sem érhet fel!

A fehér ruhák kényes holmik, ezért nagyon kell vigyázni arra, hogy mikor, milyen alkalomra vesszük fel. De még így is, idővel elszíneződnek, megfakulnak, ezért van szükség fehérítőre, amely ismét patyolatfehérre varázsolja a textilt. Már amelyik, hiszen nem minden, kereskedelemben kapható fehérítő éri meg a pénzét.

foltfeherites

De most eláruljuk, hogy hogyan tudunk odahaza, hatékony házi fehérítőt készíteni, ami nagyon egyszerű és rendkívül olcsó. Mindössze egy 3 százalékos hidrogén-peroxid oldatra lesz szükségünk.

Elkészítés:

Két liter vízbe oldjunk fel egy kiskanál hidrogén-peroxidot, majd 20 percre áztassuk bele a ruhákat, ingeket, stb. Minden 5 percben keverjünk egyet a ruhákon, hogy a fehérítés egyenletes legyen. Ezután tiszta vízben tisztájuk ki a ruhákat.

Ahhoz, hogy megszabaduljunk a sárgás foltoktól, keverjünk össze két pohár langyos vizet egy pohár ecettel, és 20 percre ebbe áztassuk bele a foltokat. Ezután készítsünk pasztát 1 evőkanál hidrogén-peroxidból, 1 evőkanál sóból és ½ pohár szódabikarbónából. Ezt tegyük rá a foltokra, hagyjuk ott 20 percig, majd tisztáljuk ki a ruhákat.

Ennél egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb módja nincs is ruhafehérítésnek.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Facebook hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Top