Dr. Oz: 6 orvosi vizsgálat, melyek életmentőek lehetnek minden nő számára!

Egy hosszú és egészséges élet érdekében, néha orvosi segítségre lehet szükségünk. Van néhány olyan rutin vizsgálat, melyet időnként minden nőnek el kell végeznie. Ezek segíthetik az esetleges problémák időben történő felfedezését, és a kezdeti szakaszban észrevett betegség kezelése, hatásosabb lehet.

Dr. Oz: 6 orvosi vizsgálat, melyek életmentőek lehetnek minden nő számára!

A szokásos évente elvégzendő vizsgálatok mellett, lássunk néhány, a nők számára fontos vizsgálatot!

1. Mammográfia

A mammográfia, egy röntgen vizsgálat, mellyel a mellrák előfordulását szűrik ki. Ha betöltötted a 40. évet, feltétlenül menj el egy szűrővizsgálatra, mert ebben az életkorban nagy a mellrák kialakulásának kockázata. Ha 20 és 30 év között van az életkorod, ez a vizsgált csak indokolt esetben szükséges.

2. Ellenőrizd a bőrödet!

Ha a családban előfordult már a bőrrák, akkor mindenképpen ajánlatos elvégezned ezt a vizsgálatot. Havonta ellenőriztesd a testeden előforduló anyajegyeket, mert az elhanyagolt bőrelváltozás végzetes is lehet.

3. A Papanicolau teszt elvégzése

A Papanicolau teszt a méhnyakrák felfedezésére született, melynek elvégzése minden 21-dik életévét betöltött nő esetében javasolt. Ha a teszt eredménye negatív, az nem azt jelenti, hogy nem szükséges a megismétlése, sőt, kétévente javallott különösen, ha dohányzol, vagy HIV fertőzött vagy.

4. A koleszterinszint vizsgálata

Magas koleszterinszint esetén nagyobb a kockázata a szívinfarktus és a szélütés kialakulásának. A magas koleszterinszint befolyásolja ugyanakkor az epehólyag betegségeit is. Ha betöltötted a 20 évet, javasolt a vizsgálat elvégzése, és ha negatív, akkor az öt évenkénti megismétlése.

5. Vérnyomás ellenőrzése

A magas vérnyomás veszélyes lehet, ha nincsen kezelve. Ha beigazolódik a magas szint, akkor folyamatos felügyelésre és kezelésre van szükség.

6. Szemvizsgálat

Ezek a vizsgálatok feltárják az esetleges szürkehályog, a zöldhályog vagy bármilyen látási zavar jelenlétét. A zöldhályog előfordulása a gyakoribb, de az időben való felfedezésével kezelhető, ellenkező esetben vakuláshoz is vezethet. Ha előfordult már a családban, akkor 40 éves kor előtt érdemes ellenőriztetni. Abban az esetben, ha cukorbetegek vagyunk, vagy kontaktlencsét viselünk, javasolt a vizsgálat éves megismétlése.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Facebook hozzászólások:

2 thoughts on “Dr. Oz: 6 orvosi vizsgálat, melyek életmentőek lehetnek minden nő számára!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Top