Csupán egy evőkanálnyi szükséges ebből a keverékből, ahhoz, hogy a szobanövények virágba boruljanak!

A téli időt nem csak az emberi szervezet, hanem a szobanövények is megsínylik. Ha túl meleg van az a baj, ha túl hideg akkor pedig az, egyik sem tesz jót a lakásban tartott növények számára. Arra is oda kell figyelnünk, hogy megfelelően öntözzük őket, de a tápoldatozásról se feledkezzünk meg.

viragzas-serkentes

Ha a szobanövényeink ritkán, vagy egyáltalán nem virágoznak, sárgulnak vagy hullanak a leveleik, akkor bizony azt jelent, hogy nem megfelelőek számukra a körülmények. Először is, tudjuk meg biztosan a növény nevét, és olvassunk utána, hogy mennyi fényre, és milyen hőmérsékletre van szüksége. Ha biztosítottuk az optimális feltételeket, akkor következhet a tápoldatozás.

Az alábbiakban egy könnyen elkészíthető tápoldatot mutatunk, mely jót tesz a szobanövényeink egészségének. Az egyik leghatásosabb tápoldat ricinusolajból készíthető. A szakemberek azt ajánlják, hogy az a legjobb, ha a rügyezés előtti időszakban alkalmazzuk.

Mit kell tennünk?

1. Fogjunk egy 1 literes műanyag flakont, töltsük meg szobahőmérsékletű vízzel. Majd adjunk hozzá 1 evőkanál ricinusolajat.

2. Csavarjuk be jól az üveget, és rázzuk össze a tartalmát. Figyeljünk arra, hogy alaposan keveredjen el a ricinusolaj a vízben, mert különben, ha egyszerre nagyobb koncentrációban használjuk, akkor könnyen a növény vesztét okozhatja.

3. Miután jól összeráztuk öntözzük meg a növényt.

Ha a növényünk csak egy évben egyszer virágzik, akkor ennek megfelelően csak egyszer kell használni az oldatot. Ha folyamatosan virágzik, akkor minden hónapban megismételhetjük az eljárást.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Facebook hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Top