Csupán egy evőkanálnyi szükséges ebből a keverékből, ahhoz, hogy a szobanövények virágba boruljanak!

A téli időt nem csak az emberi szervezet, hanem a szobanövények is megsínylik. Ha túl meleg van az a baj, ha túl hideg akkor pedig az, egyik sem tesz jót a lakásban tartott növények számára. Arra is oda kell figyelnünk, hogy megfelelően öntözzük őket, de a tápoldatozásról se feledkezzünk meg.

viragzas-serkentes

Ha a szobanövényeink ritkán, vagy egyáltalán nem virágoznak, sárgulnak vagy hullanak a leveleik, akkor bizony azt jelent, hogy nem megfelelőek számukra a körülmények. Először is, tudjuk meg biztosan a növény nevét, és olvassunk utána, hogy mennyi fényre, és milyen hőmérsékletre van szüksége. Ha biztosítottuk az optimális feltételeket, akkor következhet a tápoldatozás.

Az alábbiakban egy könnyen elkészíthető tápoldatot mutatunk, mely jót tesz a szobanövényeink egészségének. Az egyik leghatásosabb tápoldat ricinusolajból készíthető. A szakemberek azt ajánlják, hogy az a legjobb, ha a rügyezés előtti időszakban alkalmazzuk.

Mit kell tennünk?

1. Fogjunk egy 1 literes műanyag flakont, töltsük meg szobahőmérsékletű vízzel. Majd adjunk hozzá 1 evőkanál ricinusolajat.

2. Csavarjuk be jól az üveget, és rázzuk össze a tartalmát. Figyeljünk arra, hogy alaposan keveredjen el a ricinusolaj a vízben, mert különben, ha egyszerre nagyobb koncentrációban használjuk, akkor könnyen a növény vesztét okozhatja.

3. Miután jól összeráztuk öntözzük meg a növényt.

Ha a növényünk csak egy évben egyszer virágzik, akkor ennek megfelelően csak egyszer kell használni az oldatot. Ha folyamatosan virágzik, akkor minden hónapban megismételhetjük az eljárást.

Ha érdekelnek további cikkeink, iratkozz fel hírlevelünkre! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.

Facebook hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Top