Csípős paprika tinktúrával az alkoholizmus ellen! (Egy régi és jól bevált recept)

A tudósok szerint, az alkohol teljes semlegesítéséhez két hétre van szüksége a szervezetnek. Ebből kiindulva, ha egy hónapban 2-3 alkalommal „kirúgunk a hámból”, az elégséges, hogy egy hónapig folyamatosan az alkohol hatása alatt legyünk.

Csípős paprika tinktúrával az alkoholizmus ellen! (Egy régi és jól bevált recept)

Az alkohol az agyban marad a legtovább, ezért az idegrendszer számára akár 12-20 napra is szükség lehet a regenerálódáshoz, egyetlen pohár bor elfogyasztása esetén is. Az alkohol és normális agyműködés teljesen összeférhetetlenek egymással.

A gyakori és túlzásba vitt alkoholfogyasztás, elősegíti a vérrög képződést az agyi erekben. Ennek következményeként a blokkolt ér körül oxigén hiány alakul ki, melynek következtében az agysejtek elhalnak.

A csípős paprika fogyasztása csökkenti az alkohol utáni sóvárgást!

Az alkoholizmus kezelésére tehát javasolt a csípős paprika tinktúra használata, melynek hatása nagyon régi megfigyeléseken alapul. Ezt a tinktúrát az alkoholizmusban szenvedő személy italába kell csepegtetni. Amellett, hogy a tinktúra egy kellemetlen ízt ad az italnak, csökkenti az alkohol utáni sóvárgást is. A tinktúra receptjét egy több mint két évszázados kéziratban fedezték fel először.

Csípős paprika tinktúra receptje

Elkészítési javaslat: A csípős paprikát kiszárítjuk 35 °C fokon, összevágjuk és porrá zúzzuk. Egy üveg edénybe teszünk 10 gr port és erre töltünk 100 ml, 70%-os alkoholt. Az üveget lezárjuk, és 10 napig hagyjuk érni miközben naponta 3-4 alkalommal felrázzuk a keveréket. Ezt követően leszűrjük és sötét falu üvegben tároljuk.

Használati javaslat: Egy liter alkoholos italba kb. 40 cseppet teszünk a tinktúrából, ez felerősíti az alkoholról való lemondás érzését.

  • Ezt a tinktúrát még használhatjuk gyomorsav termelés és emésztés elősegítésére is.

Ez esetben, kisebb adag használata javasolt, 10-20 csepp egy pohár vízben elkeverve étkezések előtt.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.
Comments Closed

Top