Az irigység lelkünk leggyakoribb betegsége. Így gyógyíthatod meg!

Még mindig kevés ember van tisztában azzal, hogy nem csak a test, hanem a lélek is képes megbetegedni, aminek gyógyítása mondhatni nem olyan egyszerű, hogy beveszünk napi három alkalommal a felírt gyógyszerből, és pár nap múlva kutya bajunk sincs. A lelki betegségek kezelése sokkal összetettebb, és a gyógyulás hónapokba, olykor évekbe telik, ami persze nagyban múlik a beteg akaraterején, kitartásán is.

Az irigység is egy lelki betegség, ami leginkább akkor nyilvánul meg, mikor egy másik ember, például a szomszédunk, kollégánk, rokonunk több pénzt keres, mint mi, jobb autóval jár bevásárolni, vagy egyszerűen boldogabbnak tűnik.

Az irigység árt!

Minden negatív érzelem, amilyen az irigység is, ártó energiákat, közérzetet, idegállapotot vált ki, ami hosszabb távon mentális zavarokhoz, szervi betegségekhez vezethet.

Az irigységgel akkor sem fog javulni a helyzet, ha valami pozitív dolog történik az illető életében, ha például fizetésemelést kap, mert úgy is lesz valami más terület, amiben a szomszéd jobb, így az irigységét továbbra sem tudja leküzdeni.

Mit lehet tenni?

Az első lépés, hogy tudatosítsuk magunkban azt, hogy az irigység érzésével semmit nem érünk el, attól nem lesz jobb a mi életünk, de a szomszédé sem lesz rosszabb.

Sőt, ha megszabadulunk az irigységtől, az Univerzum ugyanolyan bőkezű lesz velünk, mint a gazdagabb, tehetősebb, szebb szomszédunkkal.

Változtassunk szemléletet: tekintsük példaképként a szomszédunkra, sőt segíthetünk is neki, ha úgy látjuk, hogy szüksége lenne támogatásra, egy erős kézre, így az ő sikere, a mi sikerünk is lesz.

Nyissuk ki a lelkünket a pozitív dolgok felé, és ezzel az életünk is boldogabb, elégedettebb, kiegyensúlyozottabb lesz.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Facebook hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Top