Az idős férfi már nem ismerte fel a családját, ekkor a fia olyan ötlettel állt elő, ami mindent megváltoztatott!

Csak az Egyesült Államokban az Alzheimer-kór 5 millió embert érint, ami ironikus módon nem annyira a beteg életét, hanem inkább a családtagokét nehezíti meg, mivel szörnyű érzés az, ha az idős szülő nem ismeri meg a gyerekét, elkezd kiabálni vele, hogy miért van idegenek között, idegen környezetben.

A betegség Ted McDermott-ot és családját is érinti, miután az idős férfinél évekkel ezelőtt Alzheimer-kórt diagnosztizáltak. Minden nap, ha alig észrevehetően is, de rosszabbodik Ted állapota, de szerencsére fia, Mac talált valamit, ami visszahozza apja emlékeit, ha csak rövid időre is.

És ez nem más, mint a zene, ugyanis Ted fiatalkorában bejárta egész Nagy-Britanniát, hiszen klubokban énekelt, de ha az eszében nem is maradtak már meg a fellépések emléke, a szívében csak maradtak érzésfoszlányok, hiszen a zene még most is előhozza azt a felejthetetlen érzést lelkéből, amikor színpadra állt és énekelt.

– Apám egész életében énekelt, bejárta az egész országot. Miután megházasodott, egy gyárban dolgozott, de ott is énekelt, el is nevezték Songaminute Man-nek, mert rengeteg dalt ismert – mesélte Mac.

És ez adta az ötletet, hogy a dalok segítségével hozza vissza apja emlékeit, ha csak percekre, de ezzel is segítve neki, hogy könnyebben átvészelje ezt az embert próbáló időszakot.

Azóta apa és fia egy YouTube csatornán mutatja be a közös dalok felidézését, és gyűjtést is indítottak, hogy Ted elkészíthesse első zenei albumát.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Comments Closed

Top