Az “elvesztett évek” szindrómája, amely minden ember életére hatással van!

Az elvesztett évek szindrómájának nevezett szociális-társadalmi probléma 50. és 70. év között jelentkezik. Míg 50 évesen az emberek többsége úgy érzi, hogy sok tennivalója van, amikor már súrolja a 70-et, akkor azt látja, hogy belépett az idős korba, itt már sok minden nem maradt hátra.

Az "elvesztett évek" szindrómája, amely minden ember életére hatással van!

Nem, és nem! Nem szabad lemondani az életről, csak mert elmúlt valaki 55 éves. A legtöbb ember viszont mégis ezt teszi.

Mit lehet tenni?

Most eláruljuk a titkot, hogy mivel lehet hatástalanná tenni az “elveszett évek szindrómát.” Először is, 55 évesen nem tudunk, és nem is ajánlott olyan életvitelt folytatni, mintha 30-40 évesek lennénk. Az előttünk álló 15 évben nem visszafele kell lépni, a fiatalságunk után áhítozva, hanem előre, fejlődve, képezve magunkat, bővítve ismereteinket, mindezt úgy, hogy nincsenek kötöttségek, nem azt kell tennünk, amit muszáj, hanem amit szeretnénk, ami igazán érdekel.

Arra kell összpontosítani, hogy az életünk MOST kezdődik, ha nem is az első, de a második biztosan. Itt az ideje annak, hogy új életet kezdjünk. De célok nélkül nem lehet új életet kezdeni, na meg barátok, és a család nélkül sem. Mindig többet kell kihoznunk magunkból, mint a tegnap, mert csak így akadályozhatjuk meg, hogy eluralkodjon felettünk az “elveszett évek szindrómája.” Törekedjünk arra, hogy ma jobban, boldogabban, egészségesebben éljünk, mint tegnap. Vonzzunk be több jókedvet, örömet, boldogságot, vigasságot, élvezetet az életünkbe, mert ezáltal erősebbnek, életvidámabbnak fogjuk érezni magunkat.

Mert ha arra gondolunk, hogy 50 éves kor után az életnek annyi, nem marad más hátra, csak az elmúlásra való felkészülés, a hanyatlás, a szenvedés, a betegségek kínzó tünetei. És ekkor kihal az emberből a boldogság, a szeretet, a jókedv, a derű, és ha a test még nem is beteg, a lélek már haldoklásnak indul, ami a keserű vég egyik előszele.

Kérdés, hogy ki mit szeretne. Lehet választani ezt, vagy azt is.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.

Facebook hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Top