Az éjszakai izzadás 7 oka, amiről neked is tudnod kell!

Annál nincs is kellemetlenebb, amikor az éjszaka közepén felébredünk, és locsog rajtunk a verejték. Ennek a kellemetlen problémának számos oka lehet, hogy mégis melyek ezek, az alább írásból kiderül.

Az éjszakai izzadás 7 oka, amiről neked is tudnod kell!

1. Menopauza

A nők életében beköszönő változó kor felborítja a hormonháztartást, ami sok esetben éjszakai verejtékezéssel jár, hiszen ilyenkor a szervezetet egy hőhullám éri el.

2. Egyes gyógyszerek

Itt elsősorban az antidepresszáns gyógyszerek okozhatják az éjszakai izzadást, ezért meg kell kérni az orvosunkat, hogy írjon fel más készítményt, ami nem okoz ilyen mellékhatást.

3. Rák

Ez elsősorban a limfóma nevű daganatos betegség tünete lehet, hiszen ilyenkor magas láz keletkezhet, amire a szervezet verejtékezéssel válaszol, hogy így tudja lehűteni a testet.

Ezt már olvastad? Ez a 7 szabály segít, hogy megszabadulj az állandó fáradtságtól!

4. Fertőzések

Itt elsősorban a tuberkulózis, a tályogos betegségek, vagy a csontvelőgyulladás okozhat erős éjszakai izzadást.

5. Szorongás

Nem elhanyagolható dolog az állandó szorongás, a stressz, a nyugtalanság, hiszen ez jelentősen megnehezíti egy ember életét, aminek tünete az éjszakai izzadás.

6. Alvászavarok

Ha valaki nyugtalanul alszik, horkol, légzésszünetei vannak, azok is okozhatják az verejtékezést.

Ezt már olvastad? A májbetegség 7 figyelmeztető tünete, amit soha nem szabad figyelmen kívül hagyni!

7. Cukorbetegség

Sajnos a cukorbetegeknél is gyakran előfordul a heves éjszakai izzadás.

Save

Save

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.

Facebook hozzászólások:

2 thoughts on “Az éjszakai izzadás 7 oka, amiről neked is tudnod kell!

 1. S.Gábor

  Érdemes pontosítani pár dolgot a természeti törvényszerűségek keretében:
  3. Rák
  “Ez elsősorban a limfóma nevű daganatos betegség tünete lehet, hiszen ilyenkor magas láz keletkezhet, amire a szervezet verejtékezéssel válaszol, hogy így tudja lehűteni a testet.”

  Konkrétan! Ez a Non-Hockin limfóma, ami az ősi kopoltyúvezeték (ami ma nyirokér) intima fekélyesedés a konfliktus aktív szakaszban, mivel laphám csíralemez. Ez egy un. “szembe félelmi” konfliktus következménye. Majd a konfliktus megoldása után a megoldás utáni szakasz epileptokrízisében következik be a “pánikroham”. Ezek a nyirokerek két oldalon a fül mögött húzódnak a tüdőig. Az evolúció kezdeti szakaszában a kopoltyútól szállította a vért a szívhez. Mivel a nyírok-nedvnek nincs elvezetése, ezért a tüdőben a hörgőknél ödémásodást, folyadék feltorlódást eredményez. A “magas tudomány” ezt nevezi “kihörgős karcinómának”, ami nem kishörgő és nem karcinóma, hanem hörgőlaphám gyulladás. (Ilyenkor ne menjen tüdőszűrőre, mert akkor tüdőrákot diagnosztizálnak a tudósok.) Ez kisebb légzési nehézséget okozhat, amire a tudomány képviselői “köptető szirupot” írnak fel tévesen receptre, jutalékért. A “tudomány” összemossa a pánikrohamot a depresszióval. Annyi közük van egymáshoz, mint Holdvilágnak a parittyához. Roppant kellemetlen, de nem halálos! Ez okozhat izzadást! Az intima réteg helyreállítása ödéma és vírus kíséretében történik, és ez lázzal jár. Hogy ebbe emberek miért halnak bele, azt csak a jó Isten tudja, mert épeszű ember képtelen felfogni. A ráknak egyébként annyi köze van az izzadáshoz, mint lórúgásnak a Dobostortához.

  7. Cukorbetegség
  “Sajnos a cukorbetegeknél is gyakran előfordul a heves éjszakai izzadás.”

  Igen, de csak a megoldás utáni szakaszban (gyógyulási szakasz) az epileptokrízisben! De csak akkor!!! A cukorbetegség nem betegség, hanem funkció kimaradás, változás. Az agykéregben a homloklebenyben vagy bal vagy jobb agyféltekében agyi vezérlés által történik, mivel egy “ellenszegülési, hadakozási vagy undorkonfliktus” következménye. Nincs szövődménye! Amit annak mondanak, az nem a cukortól van! Konfliktus megoldásával a cukorszint automatikusan rendeződik.
  Ezekre a biológiai természeti törvények egyértelmű választ adnak.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Top