Amerikaiakat kértek arra, hogy határolják be Észak-Koreát a vaktérképen – azt se tudjuk sírjunk, vagy nevessünk az eredményeken!

Mialatt az Amerikai Egyesült Államok és Észak-Korea között húzódó feszültség már szinte a tetőfokára hág, a közel két hete folyó kölcsönös fenyegetések miatt, addig a CNN közvélemény kutatása szerint az amerikaiak 50%-a támogatná a katonai intézkedéseket az Észak-Ázsiai diktatúra ellen. Viszont a legnagyobb probléma az, hogy a legtöbb amerikai még azt sem tudja, hol található Észak-Korea!

Amerikaiakat kértek arra, hogy határolják be Észak-Koreát a vaktérképen – azt se tudjuk sírjunk, vagy nevessünk az eredményeken!

Hosszú idők óta köztudott, hogy az amerikai lakosság nagy részének „kissé hiányos” a földrajzi tudásuk, ezért a híres műsorvezető Jimmy Kimmel próbára tette Los Angeles utcáinak népét. Hogy mi lett az eredmény? Körülbelül egy 3 éves kisgyerek is hasonló választ adott volna arra az egyszerű és az alapműveltséghez tartozó kérdésre, hogy hol található Észak-Korea a térképen. Még szerencse, hogy nem ezek az emberek felelnek a rakaték kilövéseiért…

Annak ellenére, hogy habár szórakoztató anyagnak indult, azért elgondolkodtató és igazán elszomorító, hogy ilyen hiányossággal élik életüket az egyik legfejlettebb kontinens lakói.

Az szóban forgó videó láttán az internet népe is felhördült:

„Az összes amerikai ennyire buta, vagy direkt mutatják a legrosszabb oldalukat?”

„Az amerikaiak számára a világ többi része nem létezik, de ha mégis, az szigorúan az AEÁ határain belül van.”

„Megkérdezték Donald Trump-ot is, hogy hol van Észak-Korea? Igazán kíváncsi lennék a válaszára. Mielőtt rájönne, ráfogja a nukleáris fegyvereit Európára vagy Ausztráliára…”

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Comments Closed

Top