A spirituális úton való elindulás 5 nélkülözhetetlen kezdőlépése!

A spirituális életstílus teljesen új világszemléletet hozhat, melynek segítségével a mindennapjaidat, a munkában eltöltött időt, vagy a szeretteiddel való együttélést is megszínesíti.

A spiritualitást leginkább a magas fokú fejlődéssel és szellemi gyarapodással lehet összekötni, de ez nem azt jelenti, hogy a spirituális gondolkodású emberek unalmasak lennének! Nem, erről szó sincs, a spiritualitással foglalkozó személyek is tudnak épp olyan belevalóak és merészek lenni, mint az átlagember, ezért, ha eddig ez tartott volna vissza, akkor gyorsan felejts el mindent, amit eddig a spiritualitással foglalkozó emberekről hittél.

Hogyan alakíthatod saját életedet is spirituálissá? A következő 5 lépés ebben lesz segítségedre:

1. Kerülj kapcsolatba a spirituális éneddel!

Mindenki egyfajta spirituális forrásból származik, egy felsőbb energiából valók vagyunk. A spirituális út felé megtett első lépés abban rejlik, hogy kezdjünk el hinni és átélni azt. Az élet nem csupán a pénzhajhászásról, a munkáról és a folytonos napi rutinról szól, hanem arról is, hogy magunkra találjunk. Keresd meg a kapcsolatodat a természettel, mert onnan energiát merítve erőre és energiára lelhetsz.

2. Szakíts időt a meditációkra!

A meditáció gyakorlatával megtanulhatjuk irányítani az elménket, így sokkal tudatosabbak lehetünk, ráadásul nyugtatólag hat. Ne félj a nyugalomtól! Sok ember attól tart, hogy a csend veszélyeket rejt, pedig ez nem igaz. Merj egyedül maradni a csenddel és önmagaddal. Meditációk alkalmával engedd, hogy a belső intuíciód vezessen, és tisztítsd meg az elméd a mindennapok stresszétől. Számtalan típusú és féle meditáció létezik, kísérletezz például jógával, zenés meditációkkal. A meditáció gyakorlása a spiritualitás egyik fő alappillére.

3. Vedd számba önmagadat!

A spiritualitás folytonos fejlődést ígér, nincs helye stagnálásnak, ezért szakíts időt arra, hogy szembenézz önmagaddal. Vedd számba, hogy hol tartasz most, és hova szeretnél eljutni, csak így tudsz még jobb és jobbá válni. A mindennapok forgatagában sokszor elfeledkezünk a tudatosság fontosságáról, pedig ez spirituális szempontból elengedhetetlen. Tervezz, állíts fel célokat, feladatokat, találj motivációt és lassan rátalálsz a régóta keresett életcélra is. Ha pedig mindezt a spiritualitás jegyében teszed az életcél kibővülhet a lélek céljával is, így könnyebben érezni tudod, mire is vágyik a lelked. Gyakorold a pozitív megerősítés erejét, hogy hű maradhass terveidhez. Célok nélkül néha észre sem vesszük és lehet, hogy másvalaki álmát éljük meg a sajátunk helyett!

4. Tudatossággal formáld a személyiséged!

Egy kifinomult jellem erős lelki köteléket feltételez, hiszen az instabil lelkületű személyiség hajlamosabb a hangulatingadozásra. Ahhoz, hogy spirituális életünk legyen nélkülözhetetlen az, hogy személyiségünk egészséges és teljes legyen. A gyengeség mindenkiben megvan, a dolog kulcsa az, hogy legyünk ennek tudatában és odafigyelve szorítsuk az ilyen fajta megnyilvánulásokat vissza. Az Arhatikus jóga ebben nagy segítségünkre lehet, mert általa megerősödhetünk. Karakterünket úgy is fejleszthetjük, hogy a körülöttünk lévő emberek tetteiből tanulunk, hiszen legjobban az embertársaink hibáiból vagyunk képesek tanulni.

5. Mindig nyújts segítőkezet!

A spirituális fejlődés tulajdonképpen felelősséggel is felruház, mert ahogy egyre magasabb és magasabb szintre kerülünk, úgy többet és többet kell segítsünk embertársainknak, hogy ők is fejlődni tudjanak. Spirituális tekintetben szükségszerű figyelmünket a körülöttünk lévőkre is kiterjesszük, és ha kell segítséggel is szolgálni. A segítségnyújtás nemcsak a Korona és Szív csakrát aktiválja, hanem segít a negatív karmától is szabadulni. A segítség bármilyen alakot ölthet: adományozhatsz pénzt, ruhákat, taníthatsz embereket, nyújthatsz támaszt a nehéz helyzetben lévőknek, inspirálhatod az embereket. Ne feledd, a spiritualitás nem csak arról szól hogy te kapsz, adnod is kell, és ha jó szívből teszed a jutalmad sem maradhat el.

Ezen 5 kezdőlépés megkönnyítheti a spirituális úton való elindulást, kiegészülve az Arhatikus jógával pedig megtalálhatod az egyensúlyt a testeddel és szellemeddel egyaránt!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Comments Closed

Top