A legjobb immunrendszer erősítő reggelik

Nem véletlenül halljuk mindenkitől, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés. Ez persze nem azt jelenti, hogy a legtöbbet reggel kellene együnk. Inkább azt jelenti, hogy minőségi ételt kellene fogyasszunk, vagyis oda kellene figyeljünk arra, hogy mit is eszünk reggel.

Íme, pár ötlet, hogy turbóra kapcsoljuk a szervezet védőrendszerét a reggelivel.

Fotó: Flickr.com

Fotó: Flickr.com

Gyümölcssaláta

Az egyik legfontosabb vitaminunk mindmáig a C-vitamin. A szerveztünk egészséges működésének alappillére. Ezért, ha reggel C-vitaminban gazdag ételeket fogyasztunk, biztosan jól indul majd a nap.

tukortojas

Fotó: Wikipédia

Tükörtojás

Az immunrendszer hibátlan működésének eleme a D-vitamin. Ha reggel valamilyen formában tojást fogyasztunk, meglesz a szükséges D-vitamin mennyiség a szervezetünkben.

Fotó: Flickr.com

Fotó: Flickr.com

Joghurt zabpehellyel

A kettő kombinációja a legjobb, ha szeretnénk feltölteni cinkkel testünket.

Fotó: Flickr.com

Fotó: Flickr.com

Lazacos pirítós

A reggelik fontossága, hogy tápanyagokban gazdag ételeket fogyasszunk. Nyilván a lazac nem egy mindennapi étel, mivel elég drága, de kétségkívül az egyik legtáplálóbb halfajta.

Fotó: Wikipédia

Fotó: Wikipédia

Vörös paprikás omlett

Nem véletlen, hogy Szentgyörgyi Albert a paprikából vonta ki először a C-vitamint. A zöldségfélék közül a paprikában található kimagaslóan nagy mennyiségben C-vitamin.

Fotó: Flickr.com

Fotó: Flickr.com

Tökmagos müzli

A különböző olajos magvak rengeteg tápanyagot tartalmaznak. Tejjel vagy joghurttal kombinálva nagyszerű reggeli lehet.

Fotó: Flickr.com

Fotó: Flickr.com

A korona: egy csésze tea

Általa megvan a reggeli folyadékbevitel. Továbbá, ha gyógynövényből készültet fogyasztunk egyéb remek hatásokkal gazdagítja reggeli étkezéseinket.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.
Comments Closed

Top