A korán kelés jótékony hatásai a szervezetünkre – Ezért érdemes beiktatni napi szinten

A korán kelésnek számos jótékony hatása ismeretes. Ha felvesszük ezt a jó szokást, rövid időn belül érezni fogjuk a változást. Ugyanis a korán kelés az első lépést jelenti az egészséges életmód irányában.

Erre a következtetésre jutott Brian Scudamore vállalkozó is, aki felfedezte a korán kelés 6 jótékony hatását az ő életére nézve. Mivel nagyon zsúfoltak voltak a napjai, sokszor úgy érezte magát, akár egy mókuskerékben, amelyben soha nem volt megállása. Az üzletember azt vallotta, hogy reggelente mindig fáradtan és nehezen ébredt és az ébredés időpontját mindig halasztgatta, valahányszor csak tudta.

Brian Scudamore ekkor döbbent rá, hogy valamit sürgősen változtatnia kell eddigi életvitelén és úgy döntött, hogy ezt a korai kelésre való rászokással fogja kezdeni. Jelenleg a napi tevékenysége hajnali 5:50-kor kezdődik és állítása szerint, így sokkal több energiát érez magában.

Azóta a korán kelés nagy teret hódított már néhány olyan híresség életében is, mint Tim Cook, Oprah Winfrey, Timothy Ferriss és sokan mások.

Scudamorenak , mi több, sikerült egy hat lépésből álló napi rutint összeállítania, mellyel még hatékonyabbá tette mindennapjait. Ezek betartása révén, sokkal sikeresebbek a szürke, üzleti mindennapok.

Szerinte a korán kelés kulcsa, az időben történő lefekvés.

Scudamore este 22:00 órakor tér nyugovóra, de előtte átgondolva az eltelt napot, hálát ad legalább 10 dologért, ami aznap vele történt. Úgy gondolja, hogy ha pozitívan fejezzük be a napot, az egy jó indítást jelenthet a holnapra nézve. Az ébresztő óráját mindig ugyanarra az időpontra állítja, és megszólalásakor igyekszik nem halogatni a felkelést.

Felkelve, elfogyasztja a kávéját és ez idő alatt meghatározza a napi teendőit. Nagy gondot fordít minden nap arra is, hogy saját magával és lelkével foglalkozzon egy órát legalább. Nagyon nagy jelentőséget tulajdonít a minőségi és egészséges reggeli elfogyasztásának, mert állítása szerint ez meghatározza az egész napunkat.

A munkába való eljutás idejét is próbálja hasznosan tölteni, így, mivel a tömegközlekedést választja, 20 perce van arra, hogy telefonon megoldjon néhány felmerülő problémát vagy éppen meditáljon egyet.

Elnézve Scudamore esetét mindenképpen megér egy próbát a korán kelés, hiszen ki tudja, lehet, hogy egész eddigi életed alatt átaludtad azokat az órákat, amelyek alatt igazán energikusan tevékenykedhettél volna!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Comments Closed

Top