A KEPLER lehet az ÚJ FÖLD! Egy bolygó, amely nagyon hasonló mostani lakóhelyünkhöz! – NASA beszámoló

Így néz ki a Föld unokatestvérét, a Kepler-186f-et!

A KEPLER lehet az ÚJ FÖLD! Egy bolygó, amely nagyon hasonló mostani lakóhelyünkhöz! - NASA beszámoló

Nagyban hasonlít bolygónkhoz, 129,9 nap alatt kerüli meg a központi csillagot, ami körül kering, és átmérője mindössze 11 százalékkal haladja meg a Földét – derítette ki mindezt a NASA Kepler nevű űrtávcsője a Kepler-186f névre keresztelt, amúgy tőlünk mintegy 500 fényév távolságra található exobolygóról.

Az exobolygót nevezzük azon égitesteknek, amelyek a Naprendszerünkön kívül, tehát idegen csillagok körül keringenek.

Azért érdekes a Kepler-186f, mert nagyjából olyan távolságra fekszik a csillagától, mint a Föld, azaz elviekben létrejöhetett rajta az élet valamilyen formája. Rajta kívül még három bolygó kering a csillag körül.

“Csak egy bolygót ismerünk, amelyen van élet: ez a Föld. Mikor célkitűzésként fogalmaztuk meg földönkívüli életformák felkutatását, akkor elsősorban a Földünkhöz hasonló bolygókat kezdtünk keresni. Ezért van óriási jelentősége a mostani felfedezésnek” – mondta még 2014 márciusában Elisa Quintana, a SETI Institute és a NASA’s Ames Research Center kutatója.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.
Comments Closed

Top