A halál utáni élet lehetetlen! – mondja a híres amerikai kozmológus

Sean Carroll, a Kalifornia-i Technológiai Intézmény fizikusa illetve kozmológusa szerint, nem létezik élet a halál után. Véleménye szerint, az emberiségnek fel kell hagynia ezzel a fantáziálgatással és e helyett inkább az univerzum parancsaira kellene koncentráljon.

A halál utáni élet lehetetlen! - Mondja a híres amerikai kozmológus

Magyarázata szerint, a fizika törvényei támasztják alá feltevéseit. Ahhoz, hogy élet lehessen a halál után, a test és a tudat teljesen független kellene legyen egymástól. Ez azonban az univerzum törvényeit figyelembe véve teljesen lehetetlen.

”Azon állítás, hogy halálunk után a tudatunk egymagában képes tovább létezni, teljesen ellent mond a fizika törvényeinek, hiszen az agyunkban felhalmozott információk nem képesek fennmaradni a halál beállta után” – mondja a fizikus.

„Hogyha ezen a hamis teórián túl tudunk majd lépni, akkor olyan fontosabb kérdésekre fókuszálhatunk, mint amilyen a következő: Hogyan működik az ember és az emberi tudat?” – nyilatkozta a fizikus az Express c. brit lapnak.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.
Comments Closed

Top