9 pszichológiai trükk, ami egyszerűbbé teszi az életed!

A hatékony kommunikáció már félsiker, hiszen sok minden múlik azon, hogy mennyire tudunk meggyőzően tárgyalni, milyen válaszokat tudunk adni egy problémára, együttérzőek vagyunk-e egy beszélgetés során.

A következőkben a pszichológia segítségével mutatunk be 9 trükköt, ami segít abban, hogy jobban megértessük magunkat az emberekkel és elérjük a céljainkat.

1. Ha nem vagyunk megelégedve a kapott válasszal, nézzünk az illető szemébe

Ha nem kaptunk kielégítő, vagy kedvező választ, nézzünk az illető szemében, ezzel nyomás alá helyezzük, így elérhetjük azt, hogy megváltoztassa a véleményét, és számunkra kedvezőbb döntés szülessen.

2. Ha valaki felemeli a hangját, maradjunk nyugodtak

Vegyünk erőt magunkon, és maradjunk higgadtak, ha valaki felemeli a hangját, mert ezzel zavarba hozhatjuk, és pár perc múlva elnézésünket kéri az indulatos személy.

3. Maradjunk a riválisunk közelében

Ha állandóan a riválisunk nyomában vagyunk, minden tárgyaláson melléje ülünk, ezzel kényelmetlen helyzetbe hozzuk, így megelőzhetjük a támadásait, meghiúsíthatjuk a cselszövéseit.

4. Jegyezzük meg az emberek nevét

Amikor szóba állunk valakivel, igyekezzünk megjegyezni a nevét, és majd később szólítsuk meg, így az illető jobban fogja érezni magát a társaságunkban. Mindenki szereti, ha megjegyzik a nevét, ettől fontosnak érzi magát.

5. Jegyezzük le a gondolatainkat

Minden társaságban előfordul, hogy pillanatnyi csendszünet következik be, ami olykor kínos is tud lenni. Ilyenkor jó, ha bedobjuk magunkat, és egy érdekes történettel, vicces esettel mi leszünk a társaság hőse, a diskurzus megmentője.

6. A kihúzott testtartás önbizalmat ad

Húzzuk ki magunkat, járjunk egyenes gerinccel, amellyel azt az üzenetet közvetítjük, hogy magabiztosak, erősek vagyunk, így tiszteletet válthatunk ki a környezetünkből.

7. Tegyünk fel egy váratlan kérdést

Ha úgy látjuk, nem alakul túl jól egy tárgyalás, akkor dobjunk be egy “meglepetés kérdést”, amivel kizökkenthetjük az illetőt, és pillanatnyi zavarát előnyünkre fordíthatjuk.

8. Kérjünk segítséget

“Segítségre van szükségem.” – Ha ezzel a mondattal kezdünk egy tárgyalást, máris nagyobb esélyünk van arra, hogy sikert érjünk el.

9. Melegítsük fel a kezünket, mielőtt kezet nyújtanánk valakinek

A hideg kezű emberek nem túl bizalomgerjesztők, ezért ha jó benyomást szeretnénk kelteni valakiben, érdemes felmelegíteni a kezünket, mielőtt kézfogásra kerülne sor.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Comments Closed

Top