9 dolog, amiben Diana hercegnő teljesen megváltoztatta a brit király családot

Az elején azt hitték, hogy Diana Spencer férje, Károly herceg árnyékában marad, nem zavar sok vizet és eleget tesz az udvar előírásainak, szabályainak. Azonban Diana nem tartotta be a hozzá fűzött reményeket, és még ma is, ha meghallják a nevét a királyi családban, beleborzonganak, és ez a királynőre is igaz.

Diana inkább azt az utat választotta, hogy önmaga lehessen, és talán ez okozta a vesztét is. Most 9 olyan dolog következik, amiben Diana teljesen megváltoztatta a brit királyi család életét.

1. Sok helyen az ő közbenjárására számolták fel a taposóaknákat

Amikor 1997-ben Diana ellátogatott Angolába, a világon 71 országban alkalmazták még a taposóaknákat. Azonban Diana miatt Ottawában 162 ország képviselői aláírták ezen robbanószerkezetek betiltását.

2. Saját felfogása volt a divatról és szépségről

Diana egyértelműen beírta magát a divattörténet nagy könyvébe, Marilyn Monroe és Jacqueline Kennedy ruhái után Diana öltözködéséről szokás a legtöbbet beszélni a szakmában. A fekete ruha, amelyben John Travoltával táncolt, egy árverésen 360 ezer dollárért kelt el. Ezt a ruhát, a bosszú ruhájaként szokták emlegetni, mert Diana akkor öltötte magára, mikor rájött, hogy Károly viszonyt folytat Camilla Parker-Bowles-al.

3. Közelebb került a népéhez

Diana előtt, a királyi ház minden nő tagja a palota közelében lévő klinikán szült, viszont az új hercegnő ragaszkodott ahhoz, hogy kórházban hozza világra gyermekeit. Emellett a hercegek voltak azok, akik elsőként állami iskolába jártak, mégpedig anyukájuk kíséretében. Szabadidejükben Diana vidámparkba és kávézókba is elvitte csemetéit, mert egy normális gyerekkort szeretett volna biztosítani számukra.

4. Nem hordott kesztyűt

Ez pedig kötelező protokolláris előírás, aki a királyi uralkodóház tagja. Testvére szerint Diana már gyerekkorában rendkívül empatikus, segítőkész volt, ezért nem félt kezet fogni egy HIV-fertőzöttel sem, így segítve szétoszlatni a betegséggel kapcsolatos tévhiteket.

5. A szívek hercegnője

Alig lett Károly felesége, Diana már igyekezett felhívni a közvélemény figyelmét a hajléktalanok problémáira. Egy szálláshelyet is felkeresett, mert ő mindig is segíteni akart a rászorulóknak.

6. Nyíltan beszélt az egészségi állapotáról

Őszintén és nyíltan vallott az emésztési zavarairól, és ezzel számos nőnek adott bátorságot, hogy cselekedjenek és vállalják a felelősséget saját magukért, de a pszichés problémák kezelésében is sokat segített Diana.

9 dolog, amiben Diana hercegnő teljesen megváltoztatta a brit király családot

7. Családi utazások

Diana a királyi család utazási szokásait is megreformálta, amikor az alig 10 hónapos Vilmos herceget magával vittel az ausztráliai és új-zélandi látogatásaira.

8. A gyerekek oktatása

Vilmos és Harry herceg oktatása során Diana igyekezett fiai figyelmét felhívni arra, hogy a palota falain kívül is van élet, amelyet jó ha ismernek, ha tisztában vannak az emberek gondjaival, problémáival.

9. Diana megemelte a királyi család presztízsét

Dianának köszönhetően az egész világ újra elkezdte csodálni a briteket, az angol arisztokratákat, és ismét egy élő intézményé tette az uralkodóházat.

Ezt már olvastad? 15 megható idézet egyenesen Diana hercegnétől!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.
Comments Closed

Top