8 zöldség, amit elég egyszer megvenni, utána folyamatosan termelik nekünk a zöldséget!

A zöldségimádók kreatív emberek, mert minden kis helyet, cserepet kihasználnak, hogy kedvenc fűszernövényeiket, leveles és gyökeres zöldségeiket maguk termelhessék meg, figyelve amint azok növekednek, fejlődnek, és beérnek.

zoldello-noveny

Az alábbiakban 8 olyan finom zöldségről lesz szó, amelyek mindig képesek megújulni, kihajtani, ezért megéri foglalkozni velük, mert sok finomság lesz a jutalmunk.

1. Újhagyma

A piacokon már beszerezhető ez a friss finomság. Vásároljunk egy-két kötés újhagymát, de ne együk meg a gyökér részt, hanem csak a szárát. Ezt tegyük bele egy pohár vízbe, tartsuk napos helyen, és pár nap alatt gyökeret fog ereszteni a hagyma, amit majd ki lehet ültetni.

2. Fokhagyma

Ha télen megkívánjuk a friss fokhagymaszárat, egy kis cserép földbe szúrjunk el pár cikket, majd egy-két nap múlva ki is csírázik, és nagyon hamar ki fog hajtani.

3. Bok Choy, avagy a kínai kel

Ha meghagyjuk a káposzta szárát, és vízbe rakjuk, szombahőmérsékleten egy-két hét alatt leveleket fog hajtani. Fontos azonban, hogy időnként cseréljük ki a vizet.

4. Sárgarépa

Ha úgy is levágjuk a répa végét, ne dobjuk ki, inkább tegyük egy vízzel feltöltött tálba, és nézzük, ahogyan leveleket bontanak.

5. Bazsalikom

Ez a finom illatú fűszernövény könnyen szaporítható. Ha megvettünk egy tövet, a dús leveleiből csípjünk le párat, és tegyük bele egy pohár vízbe, és tegyük napsütötte helyre. Pár nap múlva, ha már szépen fejlődésnek indulnak a hajtások, egyszerűen ültessük ki a veteményes kertünkbe.

6. Zeller

Ebben az esetben is a gyökér- és szárrészt tegyük vízbe, hogy érje a napfény, majd figyeljük a “mozgást”, hogy mikor bújnak elő a levélkék. Utána pedig ki lehet ültetni a kertbe is, hogy tovább fejlődjön a növény.

7. Római saláta

Ugyanaz az eljárás, mint a zeller esetében. A szárát kell beletenni egy pohár vízbe, majd a napra. Ha már szépen fejlődni kezd a saláta, mehet a szabadföldbe.

8. Koriander

A fiatal hajtásokat tegyük vízbe, és ha gyökerezni kezdenek, ültessük kisebb cserébe őket, hogy tovább gyarapodhassanak.

Ha érdekelnek további cikkeink, iratkozz fel hírlevelünkre! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.

Facebook hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Top