8 dolog, amit az élettől tanultam! Hölgyek, ez számotokra kötelező olvasmány!

Az élet számtalan dologra megtanít, a kérdés csak az, hogy vagy-e annyira bölcs, hogy felismerd azokat a helyzeteket, tapasztalatokat, amelyek tanulságul szolgálnak.

8 dolog, amit az élettől tanultam! Hölgyek, ez számotokra kötelező olvasmány!

A következőkben 8 olyan dologról lesz szó, amire az élet tanít meg neked.

1. Az idődet arra használd, hogy megvalósítsd a céljaidat

Nagyon sok nő értékes éveket veszteget el olyan dolgokkal foglalkozva, amik nem érdeklik. Éppen ezért évente tarts egy kis szünetet, amikor felméred azt, mivel szeretnél foglalkozni, mire vágysz, milyen értékrendszer mentén élsz. A legfontosabb az, hogy meglépd a szükséges változásokat, hogy megtörténjen a várva várt életmódváltás. Ez vonatkozhat arra, hogy egyes anyák jobb kapcsolat kialakítására törekszenek a felnőtt gyerekeikkel, mások meg inkább a lelki, spirituális életükre erősítenek rá, és nem foglalkoznak annyit az anyagiakkal. Bárhogy is dönts, tiszteld magad, az értékeidet.

2. Mindenkinek nem tudsz megfelelni! Ezt felejtsd el

Ha mindenkinek a kedvében tudsz járni, ez kezdetben pozitív dolog is lehet, mert így más emberek kedvesnek, jószívűnek tartanak, ami bizony jóleső érzés. De a végtelenségig mindenkinek nem lehet megfelelni, nem lehet mindenki kedvébe járni, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy kiégsz, teljesen elfáradsz, mivel neked is csak 24 órából áll egy nap. Mindig szakíts időt magadra, hogy fel tudj töltődni energiával, mert csak így tudsz testileg és lelkileg is egészséges maradni.

3. Tanulj meg szépen megöregedni

A médiából folyamatosan olyan információk kerülnek ki, amelyek azt sugallják, hogy a nőknek mindig szépeknek, karcsúaknak kell lenniük, és ezért rengeteg szépségápolási terméket kell használniuk. Ha az élet pozitív dolgaival foglalkozol, azokkal, amelyek örömet okoznak neked, akkor nem lesz szükséged sminkre, drága krémekre, mert azok nélkül is szépen fogsz megöregedni.

2017 májusában, egy interjúban Ali McGraw, amerikai Golden Glob-díjas színésznő, modell, író azt mondta: “Emlékszem azokra a napokra, mikor nagyon foglalkoztatott a külsőm. Most így visszagondolva, ez egy nagyon unalmas dolog volt. Ha mindig minden tökéletes rajtad, elveszted a csábító erődet, a szexuális kisugárzásodat.”

Ezért többé ne szégyelld az ősz hajadat, a szeplőidet és a ráncaidat, hiszen azok úgy gyönyörűek, ahogy vannak.

4. Ne hasonlítsd magad másokhoz

Ennek nem könnyű gátat szabni, mert mivel emberekkel vagy körülvéve, ezért mindig előtérbe kerül, hogy kinek milyen a munkahelye, a lakása, autója, ruhája stb. Amennyire csak tudod, szorítsd vissza az összehasonlítást, és kezdj el örülni az életednek, ünnepeld meg a jót, mivel az életben annyi csodálatos dolog van, és ne feledd, te ízig-vérig különleges ember vagy.

Ali McGraw: “Embernek lenni, másokkal beszélgetni, nevetni, kapcsolatot teremteni, sokkal fontosabb annál, mint hogy másokéhoz hasonlítsuk az életünket.”

5. Ne várj semmiféle elismerésre

Hölgyem, légy te saját magad legnagyobb rajongója, ismerd el az évek során tett erőfeszítéseidet, sikereidet, tiszteld és becsüld magad, ne várd, hogy kívülről ismerjék el a munkádat, a fáradozásaidat.

6. Törekedj az egészségre

Az egészség nagyon fontos, és sok ember elköveti azt a szarvashibát, hogy azt hiszi, hogy a testi egészség különválasztható a szellemi és lelki egészségtől. Pedig ez nem így van, hiszen olykor bármilyen drasztikus fogyókúra sem segít, ha a lelki problémáidat nem oldottad föl, vagy nem csökkentetted a stressz szintedet. Ha ez sikerül, akkor a testi egészséged is javulni fog.

7. Oszd meg az élettapasztalataidat

Az évek során felhalmozódott tudáson, tapasztalatokon nem jó ülnöd, helyette kezdj el mesélni, oszd meg a fiatalabb generációkkal a történeteidet, élményeidet. Ez jót fog tenni a hangulatodnak.

8. Ragadj meg minden lehetőséget

Az élet mindig tud újat mutatni, mindig tudsz új dolgokat tanulni. Nézz szembe a félelmeiddel, szeresd önmagad, és vágj bele új kalandokba, amelyekről ne felejts el képeket készíteni.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Comments Closed

Top