7 durva igazság, amely megváltoztathatja életünket!

Az életünk legnagyobb részét várakozással töltjük: várjuk, hogy valami jó dolog történjék velük, vagy hogy éppen valami rossznak a végéhez érjünk. Viszont ezek a “VALAMIK” az életünk részei, és időt rabolnak el tőlünk. Így ideje szembenéznünk magunkkal, mert meg kell erősödnünk, hogy helyt tudjunk állni az életben.

Most következzen 7 életigazság, amely ebben fog a segítségünkre lenni.

1. Senki sem annyira elfoglalt, hogy ne tudjunk vele beszélni

Az az ember, akivel beszélni szeretnénk nem elérhetetlen. Csak azzal nem tudunk tárgyalni, aki nem akar tárgyalni. De ne adjuk fel, keressük minden lehetséges formában, mert lehet, hogy a végén beadja a derekát, és még az is lehet, hogy tisztelni fog a kitartásunkért.

2. Minden ember számára a saját érdeke a legfontosabb

Nem számít, hogy valaki mennyire kedves, nagylelkű, az emberi alaptermészet olyan, hogy mindig is önmagát helyezi a legelső helyre. Csak a legtöbb emberen ez nem nagyon látszik, csak azokon, akik rossz útra tértek, és gátlástalanul használnak ki mindenkit, csak hogy elérjék céljukat.

3. Lehetetlenség mindenkit boldoggá tenni

Megtehetsz mindent, amit el tudsz képzelni, megadhatsz mindent, amit egy embernek meg tudsz adni, de mindenkit boldoggá tenni képtelenség. Megpróbálni meglehet, de mindig lesz egy valaki, aki ki fogja fejezni nemtetszését. Mert ilyen világban élünk.

4. A világ nem tartozik nekünk semmivel

Gondolhatjuk azt magunkról, hogy mi vagyunk a legokosabbak, legügyesebbek a világon, de jó ha tudjuk, hogy erről lehet a világnak fogalma sincsen. Hiába szidjuk a politikát amiatt, hogy rosszul élünk, hiszen elsősorban magunkért vagyunk felelősek, tehát a boldogulásunkat is közvetlenül csak mi tudjuk befolyásolni.

5. Kifogások

Egész életünket leélhetjük úgy, hogy mindig kifogásokat keresünk. Mert erre nincs most idő, pénz, energia, alkalom stb. Azok az emberek, akik teljesen kiélvezik az életet, nem keresnek soha kifogást, és amit elterveznek azt megvalósítják, így növelve önbizalmukat, sikerüket.

6. A tetteink határoznak meg, nem a gondolataink

Ülhetünk egész nap otthon, remek gondolatokkal a fejünkben, vagy beszélgethetünk órákig a barátokkal a kávéházban a terveinkről, hiszen ha nem teszünk semmit, nem fog történni semmi változás az életben. Nem baj, ha hibázunk, csak cselekedjünk, legyünk bátrak, merészek, mert a tetteink, nem pedig a mondataink alapján fognak megítélni.

7. Az életünket csak mi tudjuk megváltoztatni

Várhatunk hosszú évekig, de senki sem fogja megragadni a kezünket, hogy nekünk jó/jobb legyen. Mi kell megváltoztassuk az életünk, mi kell leküzdjük a problémáinkat, mert csak mi tudhatjuk, hogy mit is akarunk valójában az életünktől.

Save

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Facebook hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Top