7 dolog, amit házasságunk első 7 napja alatt tanultunk meg!

Mielőtt megnősültem volna, megkértem pár házas barátomat, hogy adjanak tanácsot, hogy az én házasságom is sikertörténet lehessen. Mindenféle bölcsességet hallottam, de semmi nem volt ahhoz fogható, amit én a házasságom első 7 napjában tapasztaltam meg.

hazassag7-1

A feleségem, Melanie, és én, egy évig jártunk együtt, mielőtt örök hűséget esküdtünk egymásnak. Most azt a hét dolgot írjuk le, amelyet házasságunk első 7 napjában tanultunk meg. Íme!

1. A házasság nem tesz elégedetté

Melanie: Mikor kislány vagy, a tökéletes férjről, családról, házról álmodozol. Én is így voltam. Azt gondoltam akkor, hogy a házasság minden problémára megoldást jelent. A férjem minden nap bókokkal halmoz ez, biztonságban fogom érezni magam, és teljesen elégedett és boldog leszek. De gyorsan rájöttem, hogy ez nem így van, mert lesznek olyan helyzetek, amikor sebezhető leszel. Tehát a házasság nem jelent mindenre gyógyírt.

2. A szex isteni, de nem minden

Philip: Házasságunk első 7 napjában megtapasztalhattam, hogy a szex valami fantasztikus dolog, de korántsem jelent mindent. Természetesen megerősíti az egymás iránt érzett elkötelezettséget, de az időnk nagy részében csak egymás mellett feküdtünk, sétáltunk, élveztük a közösen eltöltött időt.

3. Többé nem vagy a magad ura

Melanie: Mikor szingli voltam, oda mentem ahová akartam, azt tettem a szabad időmben, amihez kedvem volt. Viszont mióta Philip a férjem, azóta ez megváltozott. Megtanultam, hogy nem szabad önzőnek lennem, hiszen már nem az én időmről, hanem a mi időnkről van szó.

4. Már nem az van, amit csak te akarsz

Philip: Mikor nekem szeretkezni van kedvem, ő inkább aludna, mikor én étterembe vacsoráznék, ő inkább házhoz rendelne valamit. Már nem az van, amit csak én akarok. Kommunikálni kell, el kell mondani, hogy ki mire vágyik, majd közös nevezőre kell jutni. Erről is szól a házasság.

hazassag7-2

5. A konfliktus közelebb hoz egymáshoz

Philip: A mézeshetek második napján már meg is történt házaséletünk első veszekedése. Én sétálni szerettem volt Jamaica gyönyörű tengerpartján, ő inkább napozott volna, hogy barna legyen. A paradicsom közepén konfliktus tört ki közöttünk. Szerencsére hamar egyezségre jutottunk, és utána még közelebb éreztük magunkat egymáshoz.

6. Osztozni az ágyon, nem egy könnyű dolog

Melanie: A közös alvás, ölelkezés fantasztikus, de mikor mindenki álomba merül, kezdődnek a hangzavarok, a horkolás, a mozgolódás, és már túl meleg is lesz ahhoz, hogy egymás karjaiba pihenjünk. Ez nehéz ügy, de idővel hozzá lehet szokni.

7. Ha megsérted őt, magadat is megsérted

Philip: Mikor morcos vagyok, akkor ő is rosszkedvű. Mikor ő nem érzi jól magát a bőrében, akkor az nekem is rosszul esik, annak ellenére, hogy igyekszem megnyugtatni őt.”

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Facebook hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Top