5 intő jele annak, hogy mérgező kapcsolatban élsz!

Annak ellenére, hogy a legtöbb ember tudja, hogy mik egy jó kapcsolat legfontosabb vonásai: (szerelem, bizalom, őszinteség, tisztelet, jókedv, csak hogy egy párat említsünk) mégsem veszik észre, ha rossz személybe szeretnek bele.

5 intő jele annak, hogy mérgező kapcsolatban élsz!

Következzen 5 intő jel, mely segít kideríteni, hogy mérgező kapcsolatban élünk-e párunkkal?

1. Nem vagy képes jól érezni magad a külön töltött idő alatt

A kapcsolat elején, még természetes, hogy minél több időt szeretnétek egymás társaságában tölteni, hiszen lángol a szerelem, de az idő múlásával ez átváltozik szeretetté és a dolog alább hagy. A külön töltött idő az elején furcsának tűnhet, ami normális is, de ha hosszú távon is feszélyezve érzed magad, az cseppet sem jó jel. Meg kell bízz a partneredben és nem szabad folyton utána kémkedned.

Kutatások szerint, amikor a kapcsolat stagnáló fázisba kerül, a felek hajlamosak elfeledkezni, hogy milyen érzésekkel is vágtak bele annak idején az egész kapcsolatba, és egy új ember társaságában próbálják felfedezni újra azt a szikrát. Annak érdekében, hogy ez ne következzen be, fontos, hogy a barátainkra, és az egyedül töltött órákra is szánjunk elég időt, hogy megtudjuk őrizni az egészséges kapcsolat szikráját.

2. Nem tudjátok, mire van szüksége a másiknak ahhoz, hogy szeretve érezze magát

Mindenki különböző, ezért mindenki más és másképp fogja fel és éli meg a szerelmet. Egy rossz kapcsolatban a felek nincsenek tisztában partnerük igényeivel, nem tudják, hogy mitől érezheti a másik fél az, hogy szeretve van. Ez a dolog gyakran a kommunikáció hiányán csúszik el, mert nem várhatod el, hogy a párod olvasni tudjon a gondolataid között. Közöljétek egymással nyíltan, hogy kinek mire van szüksége, így még meg lehet menteni egy romló kapcsolatot.

3. A múltban éltek

Ha folyton csak a múltban elkövetett hibákon vitatkoztok, az teljes mértékig rányomja a bélyegét a kapcsolatotok hangulatára. Próbáljátok meg elengedni a múltbéli sérelmeket, mert hanem nem fog tudni fejlődni a kapcsolatotok.

4. Nincs jelen az őszinteség

A legtöbb embernek a válasza arra a kérdésre, hogy mi az egyik legértékesebb emberi tulajdonság kapásból az lenne, hogy az őszinteség. Ha az őszinteség nincs jelen a kapcsolatban, az már alapjaiban tönkreteheti azt, és mint tudjuk, nincs olyan titok, melyre fény ne derülne előbb-utóbb. Az egészséges szerelem megköveteli, hogy a felek elárulják egymásnak még a legsötétebb titkaikat is.

5. Nem tudjátok közösen kezelni a problémákat

Úgy az életben, mint a kapcsolatokban is kikerülhetetlen a problémák felbukkanása – a közös problémamegoldás csak tovább erősíti a kötődést a felek között. Ám ha erre képtelenek vagytok, és nem tudtok együtt működni egy csapatként, az egyenes út a szétválás felé, mert nem egyforma az értékrendszeretek és másképp látjátok a dolgokat.

Egy 75 éve házasságban élő pár szerint a szerelmet csakis jó kommunikációval lehet fenntartani, ami néha vitázással és érveléssel jár, de ez csak tovább erősíti a köteléket. A problémákat is közösen kell felvállalni és kerülni a fölösleges konfliktusokat. Ha ezek a jelek jelen vannak a kapcsolatodban ne csüggedj, próbáljatok közös erővel javítani rajta, ne adjátok fel, mert lehet, hogy még menthető a kapcsolat.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Comments Closed

Top