5 hamis sztereotípia a nőkről! Te tisztábban voltál mindezzel?

Az idők folyamán több sztereotípia alakult ki a nőkkel kapcsolatban, amelyek torzak és nem fedik a valóságot. A legtöbb ilyen sztereotípia, hogy a nők érzelmi függőségben szenvednek, támogatásra szorulnak, bátortalanok és még a libidószintjük is alacsony. Ez pedig nem más, mint hátrányos megkülönböztetés, bekategorizálás.

Napjainkban a társadalmak többsége még mindig férfiközpontú, és még mindig sok országban általánosnak nevezhető az a közvélekedés, hogy a nők kevesebbet érnek, mint a férfiak, kevésbé intelligensek és a legfőbb dolguk az, hogy jó feleségek és anyák legyenek.

Most következzen 5 ilyen hamis sztereotípia a nőkről, amelyeket ideje lenne kitörölni mindenki fejéből!

1. A nők érzelgősebbek, érzékenyebbek, mint a férfiak

Egy nemrég végzett kutatás alapján kijelenthető, hogy a nők kevésbé érzelgősek, érzékenyebbek, mint a férfiak. A kutatók szerint egy érzelmeket kiváltó képre a férfiak intenzívebben reagáltak, mint a nők, annak ellenére, hogy az erősebb nem képviselői úgy nyilatkoztak, hogy nem hatotta meg különösebben a kép őket, a kutatók mégis más apró reakciókat figyelembe véve cáfolták az állítások többségét.

A kutatás végül kimutatta, hogy a vizsgált férfiak 67 százaléka érzékenyebbnek bizonyult a nőkhöz viszonyítva. A nők ezzel szemben sokkal könnyebben fejezik ki érzéseiket, mivel a társadalom velük kapcsolatban megengedőbb, ezért nem csoda, ha kialakult az a közvélekedés, hogy a nők érzékenyebbek, sírosabbak, mint a férfiak.

2. A nők nem tudnak stabil párkapcsolat nélkül élni, és hamar elkötelezik magukat

Ez is egy jókora tévhit. Szintén kutatások támasztják alá, hiszen a vizsgálatok alapján a szakértők arra jutottak, hogy a heteroszexuális férfiak sokkal hamarább képesek szerelembe esni és elköteleződni egy nő iránt, mint fordított esetben. A vizsgálatot egy 172, heteroszexuális férfiból és nőből álló csoporton végezték el.

Marissa Harrison, a tanulmány társszerzője szerint nem a nők mondják ki hamarább, hogy “szeretlek” és lobban lángra előbb a szívük, hanem a férfiak.

Neil Lamont pszichológus úgy vélekedik, hogy úgy a nők, mint a férfiak számára fontos a komoly kapcsolat kialakítása, és a ha a társadalom azt várja el a férfiaktól, hogy legyenek erősek, kemények, egy férfi számára mégis az a legjobb, ha boldog, romantikus érzelmeket tápláló kapcsolatban élhet a nővel akit szeret.

3. A nők kevésbé szeretik a szeretkezést, mint a férfiak

A nők évszázadokon keresztül úgy voltak bekategorizálva, mint akik félénkek, kiszolgáltatottak az ágyban, akiket a férfiak csak kihasználnak és becsapnak. Éppen ezért sok nőben rengeteg gátlás alakult ki, így kevésbé tudták megélni a szexuális vágyaikat, akik pedig kifejezték, azokat erkölcstelennek tartották és kitaszították a közösségből. Több kutatás viszont rácáfolt erre a buta felfogásra, hiszen az derült ki, hogy a nők 71 százaléka kreatívabb az ágyban, mint a férfiak és egy héten több alkalommal is ágyba bújna párjával.

4. A nők monogám típusok, a férfiak meg nem

Nem elég, hogy kevésbé kívánják a szexet, még monogám típusok is. Pedig ez sem igaz, hiszen egy brit felmérés rámutatott arra, hogy míg a férfiak 9 százaléka csalná meg párját, ha minden tekintetben egy jobb nővel találkozna, addig a hölgyek 25 százaléka lenne hajlandó ezt meglépni, ha egy vonzóbb férfi jönne velük szembe az utcán.

5. Minden nő álma, hogy anya legyen

Bármennyire is hihetetlen, de az Egyesült Államokban, 2013-ban végzett kutatás szerint több férfi (80 százalék) szeretne apává válni, mint amennyi nő (70 százalék). Erről nálunk is megjelent egy cikk “Soha nem szeretnék gyereket!” – Egy fiatal nő őszinte vallomása, ami sokakat megbotránkoztatott! címmel.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.

Facebook hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Top