5 élelmiszer, amely növeli a migrén kialakulásának esélyét!

A migrénes panaszok mögött leggyakrabban étkezési problémák állnak, mert az illető olyan anyagokat visz be a testébe, amivel a szervezet nem tud mit kezdeni. És ebben a helyzetben is igaz a mondás, miszerint az vagy, amit megeszel.

Most következzen a leggyakoribb migrént okozó 5 élelmiszer, amiről érdemes leszokni, vagy az adagot csökkenteni.

1. Túl sok alkohol és vörös bor

Ha nagy mennyiségű alkoholt fogyasztasz, és főleg ha kevered a különböző italokat, akkor bizony másnap fájni fog a fejed. Leginkább a sötét színű italok, mint amilyen a vörös bor is, okoznak migrénes panaszokat, amelyekért a magas tiramin aminosav felel. Emellett a sok alkohol a szervezet kiszáradásához is vezet, aminek mellékhatása szintén a fejfájás.

2. Csokoládé

A csoki is tartalmaz tiramin aminosavat, de emellett a migrénes panaszok rendszerint akkor alakulnak ki, ha a szervezetben hormonváltozás történik, aminek az egyik jele, hogy megnő a csoki iránti vágy. Leginkább a menstruáció előtti időszakban jelentkezik, és okoz fejfájásos panaszokat a hölgyeknél.

3. Mesterséges édesítőszerek

A legelterjedtebb mesterséges édesítőszer az aszpartám, mivel alacsony a kalóriatartalma, ezért sok édesség előállításánál használják. Azonban egyes vizsgálatok szerint az aszpartám bizony migrént okozhat, így kerülni kell az ezt tartalmazó finomságokat.

Ezt már olvastad? 5 ártalmas élelmiszer, amit jobb, ha nem adsz a gyerekednek!

4. Gyorsételek

Mindenki szeret egy-két hamburgert elfogyasztani, és ha ez viszonylag ritkán történik, nem is lesz nagy baj belőle. Azonban aki rendszeresen ilyen kajákon él, az tapasztalhat migrénes tüneteket, amelyeket az ezen élelmiszerekben jelenlévő szulfitok, nitrátok, adalékanyagok, ízfokozók váltanak ki.

Inkább fogyassz egészséges zöldségeket, gyümölcsöket, és meglátod, nem fog kínozni semmiféle migrén.

5. Sós ételek

A szervezetednek szüksége van sóra, csak az a bökkenő, mikor túl sok sóhoz jut. Ezt nem nehéz megvalósítani, hiszen amellett, hogy sót teszel a levesbe, vagy a vajas kenyérre, még számtalan termékben ott van az ásványi anyag, mint a szalámikban, pástétomokban, chipszekben és így tovább. És ha már említettük a chipszeket, hát persze, hogy a túl sok burgonyaszirom, amelyen bőven van só, és ízfokozó, előbb, vagy utóbb migrénes panaszokat idéz elő.

Ezt már olvastad? 7 hamis étel, amelyet jobb ha elkerülsz

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.

Facebook hozzászólások:

One thought on “5 élelmiszer, amely növeli a migrén kialakulásának esélyét!

 1. S.Gábor

  A migrén Új Medicina meghatározásában “érzelmi kilengés, trauma” következménye. Ha valamilyen konfliktust komolyan érünk meg, akkor bármekkora kialakult agyi góc is lehet irgalmatlanul fájdalmas. Ezt agyi CT kimutatja. A fejfájást minden esetben a kialakult ödéma okozza. Visszaeső konfliktus esetén már kialakul az un. “beforgás”, ami miatt a migrén rendszeresen megjelenik. A cikkben szereplő élelmiszereknek annyi közük van a migrénhez, mint lópatkónak a húsvéti körmenethez. Ez a “tudomány” naponta állít ki magáról bizonyítványt. Szerencsére egyre több a megvilágosodott, kételkedő, gondolkodó ember. Ez a tudomány attól “tudomány”, hogy érdekek alapján “valakik” annak próbálják álcázni. Annyi a hitelessége, mint a győztesek által írt történelemnek. Minden borzalmat a vesztes követett el! Azt sem hiszi már el senki.
  Kérdéseket kell feltenni, hogy:
  1./ Kinek áll érdekében?
  2./ Ki finanszírozza?
  A kérdések megválaszolása nem igényel diplomát. Szerencsére egyre több tudatos, értelmes, előrelátó Új medicinás orvos van, akik e tudomány birtokában eredményesen gyógyítanak!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Top