5 egyszerű lépés, hogy a konyhádból harmonikus kis szigetet varázsolj!

A nők értenek igazán az otthonteremtéshez, ahol mindennek meg van a helye, ahol kellemes hangulat uralkodik a lakás szinte minden zugában, még a konyhában is.

Az alábbiakban éppen ez a helyszín kerül terítékre, hiszen ma már egy konyhában együttesen kell jelen lennie a a kényelemnek, a praktikusságnak, az ízlésnek és a szépségnek. Nézzük, hogy miként sikerül ezt megvalósítani, mindezt 5 lépésben.

1. Szerezzünk be hasznos konyhai eszközöket

A konyha nem kell az a hely legyen, ahol csak egész nap robotolunk, sütünk-főzünk, hogy mindenki jól lakjon. Vásároljunk olyan eszközöket, amelyek segítik konyhai munkánkat, például egy dagasztógépet, így míg a masina tésztát gyúr, addig mi elkortyolhatjuk a kávénkat a délutáni napsütésben.

2. Fessük égszínkékre konyhánkat

Egyre több lakberendező folyóirat szerint a kék szín árnyalatai sokkal barátságosabbá, kedvesebbé, hangulatosabbá varázsolja a konyhákat, ezért ragadjunk ecsetet, és lássunk hozzá a festésnek. Koncentráljunk a világoskék árnyalatra. Még a főzés is jobban fog esni, mert az lesz az érzésünk, hogy egy egzotikus, mediterrán görög konyhába csöppentünk.

3. Változtassunk a világításon

A fénynek nagy szerepe van abban, hogy egy konyha hangulatossá válik, vagy sem. Érdemes pár, kis teljesítményű körtét beszerezni, amelynek fénye melegebb, barátságosabb érzést áraszt. A világos kék szín elősegíti a meditatív érzéseket. Amit kerüljünk, az az erős neon fény, az nem lesz jó hatással közérzetünkre.

4. A bútorzatot helyezzük a falra, amilyen magasra csak lehet

Ez azért hasznos, mert így több tér marad, és minél nagyobb a szabad tér valahol, annál kellemesebb, szerethetőbb a helyiség. Ezért a polcokat, szekrényeket rögzítsük a falhoz, hogy ne foglaljanak helyet, viszont legyenek kéznél, ha valamit elő szeretnénk venni.

5. 10 per takarítás, mosogatás

Ennyi idő elég ahhoz, hogy kellemes legyen a konyha hangulata, és így nem gyűl fel a mosatlan sem, aminél nincs rosszabb, ha reggel összefut a koszos edényekkel az ember.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Comments Closed

Top