4 katonai edzésmódszer, amely minden izomzatunkat megdolgozza!

Aki katonának megy, annak tisztában kell lennie, hogy komoly fizikait erőpróbáknak is ki lesz téve, hiszen ez a kiképzés és felkészülés része. A következőkben most bemutatjuk, hogy miként tudunk olyan fittek, erősek és izmosak lenni, mint a seregben szolgáló profi katonák.

4 katonai edzésmódszer, amely minden izomzatunkat megdolgozza!

Következzenek a katonák edzési módszerei, amelyek tényleg hatásosak.

1. Húzódzkodás

Ehhez szükség van egy stabil, vízszintesen felfüggesztett rúdra, amelyre fel kell kapaszkodnunk, majd fel kell húznunk saját testsúlyunkat. Ez a gyakorlat a felső test izmait, mint amilyen a mell és a kar izomzata, dolgoztatja meg.

Érdemes a karjainkkal nem vállszélességben, hanem egy kicsit nagyobb terpeszben a rúdra kapaszkodni, így a hátizmok is idővel szép kidolgozottak lesznek. A haladóknak érdemes a felhúzást és leereszkedést minél lassabban elvégezni, akár 4-5 másodpercet is rá lehet szánni, ha bírja az illető, mert így még hatásosabb lesz az izomerősítés.

2. Fekvőtámasz

Nem szabad lenézni ezt a régi izomerősítő gyakorlatot. A katonai kiképzések során most is rendszeresen alkalmazzák, mert egyszerűen hatásosan erősíti a felső testet.

Az alábbi videóban bemutatják, hogy miként kell helyesen elvégezni a fekvőtámaszt.

3. Guggolások

A felső test erősítése után az alsó testet is meg kell dolgoztatni, főként ha katonának megy az ember, hiszen ott minden testrész erőnlétére szükség van. A gyakorlat nagyon egyszerű: nyújtsuk ki a karunkat, hogy a hátunk egyenes legyen, majd kezdjük el a guggolásokat végezni, amely a csípő, a fenék és a lábizmait erősíti leginkább. Ha már belejöttünk, akkor fogjunk a kezünkbe valamilyen súlyt, például egy gyógylabdát, de egy 2 literes vizes palack is megteszi, majd úgy guggoljunk le s fel.

4. Felülések

Ez a szintén hagyományos gyakorlat leginkább a hasizmot fejleszti. Tegyük be a lábfejünket az ágy alá, vagy kérjünk meg valakit, hogy fogja le, és utána kezdődhet is az izomkockák fejlesztése. Az alábbi videóban a felülések egy különleges verzióját láthatjuk:

Figyelem!

Minden edzés előtt 5 percig végezzünk bemelegítő gyakorlatot, 10 kar- és vállkörzést, előre, illetve hátra, valamint a lábizmokat is rázzuk fel, mielőtt a guggolásnak neki kezdünk. A gyakorlatok között 1-2 perces pihenőt kell beiktatni. Először 10 fekvőtámaszt, majd 20 guggolást végezzünk. Utána növelhetjük a számot.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Comments Closed

Top