3 lehetőség arra, hogy meggyógyítsd a lelked még ebben az évben

Számos ember tesz nagy fogadalmakat, ígéreteket önmagának, hogy egy adott ponttól kezdve pozitív irányba változtatja meg életét, de az ilyen fellángolás szerű fogadalmak csupán rövid ideig motiválnak, és előbb vagy utóbb belefáradunk a kitűzött cél elérésébe.

3 lehetőség arra, hogy meggyógyítsd a lelked még ebben az évben

Éppen ezért, mielőtt fejest ugranánk egy ilyesfajta küldetésbe, álljunk meg egy percre és vegyük számba, hogy ténylegesen mik is a jövőbeli céljaink, mit szeretnénk igazán megvalósítani, és ezekért milyen áldozatokra vagyunk képesek.

A jövőnk szebbé tételéhez elengedhetetlen, hogy lelkileg is rendben legyünk, ezért következzék 3 módszer, amivel meggyógyíthatjuk lelkivilágunkat.

1. Helyezd a spiritualitást előtérbe

Ha rohanó életet élsz gyakran háttérbe szorulhatnak a spirituális dolgok, hiszen egész egyszerűen nem jut rá időd, mert mindennapjaidat az élettel járó kötelességek teljesítése tölti ki. Az igazság az, hogy a lelked spirituális gondozása is éppen olyan fontosnak kéne lennie, mint a számlák befizetése, vagy a mindennapi étel elkészítése. Ha nem foglalkozol rendszeresen ilyesmikkel, akkor elég rossz szolgálatot teszel a lelkednek.

A meditálás, naplóírás, természetben eltöltött idő, ezek mind-mind hozzájárulnak az egészséged fenntartásához. Ezek nélkül a stressz-szinted könnyedén megemelkedhet, aminek kapcsolataid fogják kárát látni.

Látszólag önző dolognak tűnhet, hogy néha időt szakítva, leülünk és pár óráig csak magunkkal foglalkozunk, mialatt megszámlálhatatlan feladat vár ránk, de hidd el, ha nem teszed, sokkal nehezebben fognak menni a hétköznapi dolgaid, mert egész egyszerűen kimerülsz lelkileg. Nem tudsz jó társ, barát, alkalmazott lenni, ha lelkileg nem bírod a tempót tartani, éppen ezért szánj a spiritualitásra is egy kis időt, és meglátod, a lelked szépen lassan felgyógyul.

2. Nyiss tiszta lappal

Az elengedés igen fontos szerepet játszik, ha elhatározzuk, hogy lelkileg rendbe akarjuk hozni magunkat. Meg kell szabadulnunk a rossz viselkedési szokásoktól, a mérgező kapcsoltaktól, a negatív töltetű érzelmektől, hogy újult erővel vághassunk bele a jövőbe. Engedj el minden olyan dolgot, amikről úgy érzed, hogy visszatartanak, „takaríts ki” és az olyan dolgokra összpontosíts, amik igazán jók lehetnek számodra.

3. Adj másoknak is

Ahhoz, hogy magadon segíteni tudj, másokon is segítened kell. Az önzetlen segítség érzése minden másnál gyorsabban gyógyítja a lelket. Nem feltétlen az önkénteskedés az egyetlen módja a segítségnyújtásnak, lehet az egy egyszerű jótett is akár a szomszéd irányába. Ha segítünk valakinek, azzal magunknak is jót teszünk, mert megnyugtatjuk a lelkünket és a hála energiájából, amit visszakapunk, sokáig táplálkozhatunk. Elég nehéz rendszeresen segíteni másokon, de minél többször tesszük annál jobb lesz a lelkünknek is.

Ezeket előtérbe helyezve és rendszeresen gyakorolva könnyedén feltölthetjük magunkat energiával, és bátran vághatunk bele az újabb terveink szövögetésébe.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Comments Closed

Top