3 könnyű trükk, hogy hamar letakarítsd a befagyott autó ablakát!

Pár nagyszerű és hatékony trükk, hogy megelőzzük az autó szélvédőjének befagyását!

Amikor éjszaka, de napközben is fagypont alá süllyednek a hőmérők higanyszálai, és ha az autó nem fűtött garázsban tölti az éjszakát, akkor a szélvédőre jégpáncél képződik. Ez pedig azt is eredményezi, hogy télen akár egy órával is korábban kell felkelnünk, ha időben be akarunk érni a munkahelyünkre, mert ki kell vakarni az autó ablakait a jégből, hóból.

Most olyan praktikákat mutatunk, amelyek segítségével hamarább le tudjuk tisztítani autónkat, így időt és energiát spórolva meg.

1. Alkoholos oldat

Egy szórófejes flakonba töltsünk ⅔ részben tiszta alkoholt, majd ⅓ részbe vizet. Keverjük össze és máris kész van a jégoldó oldat. Fújjuk le a szélvédőt, így könnyen feltöredezik a jégpáncél, amit egy mozdulattal el lehet távolítani.

2. Ecetes oldat

Egy szintén szórófejes flakonba töltsünk 3 rész ecetet és 1 rész vizet, majd ezzel fújjuk be a befagyott szélvédőt. Ha este is befújjuk a szélvédőt, reggelre akár teljesen jégmentes marad a felület.

3. Pár varázsszer

Ha odahaza sem ecet, sem pedig alkohol sincs, akkor borotvahabbal kenjük be a szélvédő belső részét, így megakadályozhatjuk a párásodást és a befagyást is. Ha kevés macskaalommal végigszórjuk a szélvédő és a műszerfal közötti részt, nem fog bepárásodni az üveg, mivel az alom magába szívja a nedvességet. És ha egy fél hagymával bedörzsöljük a szélvédő külső részét, reggelre szintén nem fog jég képződni a felületen.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.


Facebook hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Top