A 10 leggyakoribb ok, ami tönkretesz egy kapcsolatot

A statisztikák szerint sokkal több kapcsolat végződik válással vagy szakítással, mint ahány tart a végsőkig. A ma fiataljai kerülik a bonyolult kapcsolatokat, ahol nagyok a véleménybeli különbségek, mert nem hajlandóak bizonyos kompromisszumokat kötni.

A 10 leggyakoribb ok, ami tönkretesz egy kapcsolatot

Az alábbiakban azt a 10 leggyakoribb hibát írjuk le, ami miatt egy párkapcsolat könnyen tönkre mehet, és amelyeket érdemes lenne elkerülni.

1. Ha arra vársz, hogy a partnered megváltozzon érted.

Senki sem tökéletes – még te sem – s ha azt várod partneredtől, hogy megváltozzon a te ízlésed szerint, akkor ez bizony egy egészségtelen hozzáállás. Lehetséges ugyan, hogy bizonyos viselkedésbeli változások megtörténnek ugyan mindkét fél részéről, de elvárhatatlan az, hogy pontosan olyan legyen, amilyennek te akarod őt. Meg kell tanulni elfogadni a másikat úgy, ahogy van, a jóval és rosszal együtt.

2. Ha mindig kiköveteled az utolsó szó jogát.

A párok vitatkoznak. Minden pár vitatkozik, és mindenki megpróbálja kinyilvánítani saját véleményét, ez így rendben is van. De ahelyett, hogy arról győzködöd partnered, hogy ismerje már fel, hogy neked van igazad, inkább egy közös megoldáson kellene gondolkodni, ami mindkettőtöknek megfelelő.

3. Ha megengeditek egy harmadik személynek, hogy “közbeszóljon”.

Legyen szó egy családtagról vagy a legjobb barátról, minden esetben nagy hiba. Senki sem tudja jobban nálatok, hogy mi történik a kapcsolatotokban, és bizony legtöbbször, egy harmadik fél közbeszólása csak még jobban elkomplikálja a dolgokat.

4. Ha figyelmen kívül hagyod a partnered érzelmi- és fizikai szükségleteit.

Ha valamelyikőtök kezdi figyelmen kívül hagyni a másik érzelmi- és fizikai szükségleteit, akkor egy idő után nagy valószínűséggel a másik fél is ugyanezt teszi majd – ez pedig egyenes út a kapcsolat megromlásához.

5. A haragtartás.

Függetlenül attól, hogy min vitatkoztok, ha a vitának véget vettek, akkor ne tartsátok tovább a haragot egymás között. Az, hogy továbbra is pikkeltek egymásra és mosolyszünetet tartotok, nem tesz jót sem nektek, sem másoknak.

6. Ha nem respektáljátok a különbségeket.

Ezen a világon két egyforma ember nem létezik, ezért magától értetődő, hogy köztetek is vannak kisebb, néha nagyobb különbségek mindenféle szempontból. Ha azt akarjátok, hogy kapcsolatotok sokáig tartson, akkor meg kell tanulnotok elfogadni egymást olyannak, amilyenek vagytok. A különbségekkel együtt.

7. Ha nem ismered el a tévedést.

Az emberek általában ódzkodnak beismerni, ha valamiben tévednek, vonakodnak felelősséget vállalni egy-egy hibázás miatt, mert ezt az egójuk nem engedi. Ne engedjétek, hogy az egótok tönkretegye a kapcsolatotokat! Ismerjétek el, ha hibáztatok, kérjetek bocsánatot még akkor is, ha nem a ti hibátok. Ha nyílt lapokkal indultok és nem áhítjátok a másik bocsánatkérését, akkor bármilyen konfliktus megoldható.

8. A kommunikáció hiánya.

A kommunikáció minden nemű társas kapcsolatnak az alapfeltétele – így a párkapcsolatnak is. Tanuljatok meg beszélni és kommunikálni egymással – ha néha nehezetekre is esik –, ne menjetek el egymás mellett szavak nélkül. Ez bizony a hosszan tartó kapcsolat alapfeltétele.

9. A véleménybeli különbségek.

Lehet, hogy egyikőtök már családot alapítana, míg a másik élvezné még a gondtalan életet. Ne hozzatok elhamarkodott döntéseket, ne sajnáljátok az időt arra, hogy megbeszéljétek a közös döntéseket. Ne vegyétek semmibe egymás véleményét, mert természetes, ha az nem egyezik meg minden pontban.

10. Ha nem szántok időt a kapcsolatra.

Ha egy hosszantartó kapcsolatra vágytok, ne taszítsátok háttérbe más, fontosabb dolgok miatt. Szánjatok időt egymásra, a kapcsolatra.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.
Comments Closed

Top